Kayserispor taraftarına şok! Deplasman yasağı geldi! Kapalı Kale'den açıklama…

Gaziantep Valiliği İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar gereği hafta sonu oynanacak olan Gaziantep FK – Kayserispor müsabakasına rakip takım yani Kayserispor taraftarı alınmayacak. Kayserispor taraftar grubu Kapalı Kale de bu konuyu gündeme getirerek kamuoyuna seslendi. Sezonun ilk yarısındaki maçta çıkan olaylar sonrası Kayseri'deki stadyumun deplasman tribünü plastik çerçeve ile kapatılmıştı.

Kayserispor taraftarına şok! Deplasman yasağı geldi! Kapalı Kale'den açıklama…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan ve çıkan olayların ardından uzun süre gündemde kalan Kayserispor – Gaziantep FK maçının bu hafta sonu Gaziantep’te rövanşı oynanacak. Gaziantep Valiliği İl Güvenlik Kurulu tarafından bu maç öncesi Kayserispor taraftarının maça alınmayacağını bildirdi.

Kayserispor taraftarına şok! Deplasman yasağı geldi! Kapalı Kale'den açıklama…

VALİLERE SESLENDİ

Kayserispor Taraftar Grubu Kapalı Kale bu konu hakkında açıklama yaptı. İllerin valilerine seslenen Kapalı Kale, İstanbul takımlarının bile kendi aralarında deplasman yasağı almadığı bu dönemde iki güzide şehrin karşı karşıya geleceği müsabakaya yasak getirmenin haksızlık olduğunu vurguladı. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; ‘Bu hafta oynayacağımız Gaziantep FK müsabakasının deplasman organizasyon hazırlıkları yapılırken, Gaziantep Valiliğinin taraftarlımıza getirdiği deplasman yasağı kararını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sezonun ilk yarısında Gaziantep FK taraftarları şehrimize gelerek takımlarını desteklemiş, Gaziantep FK taraftarlarına hiç bir şekilde deplasman yasağı uygulanmamıştır. Buradan hem ev sahibi şehrin, Valisi Sn. Kemal Çeber'e hem de şehrimizin Valisi Sn. Gökmen Çiçek'e seslenmek istiyoruz, İstanbul takımlarının bile kendi aralarında deplasman yasağı almadığı bu dönemde iki güzide şehrin karşı karşıya geleceği müsabakaya yasak getirmek hele ki; Kayserispor'umuzun moral, motivasyon ve mental olarak desteklenmesi gerektiği şu günlerde bizlerin orada olamaması Kayserispor taraftarına, kulübüne ve oyuncularına haksızlık değil midir? Bu vesileyle, devlet büyüklerimizden alınan bu haksız kararı yeniden gözden geçirmeye, Kayserispor taraftarının yasal hakkı olan deplasman hakkının Gaziantep FK müsabakasında ellerinden alınmamasını talep ve arz ediyoruz.’

Kayserispor taraftarına şok! Deplasman yasağı geldi! Kapalı Kale'den açıklama…

İLK MAÇTA NE OLMUŞTU?

Kayseri'de oynanan Gaziantep FK maçında deplasman tribününden atılan yabancı maddeler güney altta yer alan taraftarlar için büyük tehlike saçmıştı. Tribünden çekilen görüntülerde birkaç taraftarın ölümden döndüğü görülmüştü. Bu olayların ardından, taraftarlar sosyal medyada yetkililere seslenerek, deplasman tribününün Türkiye'de birçok örneği olan cam kafesle kapatılmasını talep etmişti.

İLK MAÇTA YAŞANAN OLAYLAR...