Kayserispor onlara çok şey borçlu

Süper Lig 2023-2024 sezonunda Kayserispor, 42 puanla 14. sırada yer aldı. Takımın kalecisi Bilal Bayezit, 35 maçta 51 gol yerken, 137 kurtarışla ligin en çok kurtarış yapan kalecisi biri oldu. Onurcan Piri ise 3 maçta kaleyi korudu ve 6 gol yedi. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Kayserispor onlara çok şey borçlu

Kayserispor'un bu sezon küme kalmasında Bilal Bayazit'in hakkı ödenemez.

Süper Lig'de yaptığı önemli kurtarışlarla rekor kıran genç file bekçi, adından sıkça bahsettirdi. 2023-2024 sezonunda oynadığı Kayserispor, 38 maçta 44 gol atarken, kalesinde ise 57 gol gördü. Sezonu 42 puanla 14. sırada tamamlayan ve kümede kalan Kayserispor'da kaleci Bilal Bayezit ve Onurcan Piri, ellerinden geleni yaptı.

Kayserispor onlara çok şey borçlu

Bilal Bayazit 1 numara

Kayserispor'un birinci kalecisi olan Bilal Bayezit, 35 maçta forma ter döktü. Bu maçlarda kalesinde olağanüstü bir performans gösteren Bilal, buna rağmen 51 gol yedi. Bilal, ligin en çok kurtarış yapan kalecilerinden biri olarak dikkat çekti. Genç eldiven, 35 maçın 27'sinde gol yerken, 8 maçta ise kalesini golle kapattı. Bilal'in bu performansı, transferin de gözdesi durumuna getirdi.

Kayserispor onlara çok şey borçlu

Onurcan Piri yedekte bekledi, ama...

Kayserispor'da sezon boyunca forma şansı bulan diğer kaleci ise Onurcan Piri oldu. Onurcan, Bilal'in bir maç kart cezası, iki maçta sakat olmasından dolayı toplamda 3 maçta görev aldı. Tecrübeli isim, bu maçlarda kalesinde 6 gol gördü. Onurcan'ın bu süre boyunca gösterdiği performans, Bilal Bayezit'i aratırken, Konyaspor maçında gösterdiği mücadele taktire şayandı.
Kayserispor, sezon boyunca inişli çıkışlı bir performans sergilerken, Bilal Bayazit'in kurtarışları sezona damga vurdu.