Kayserispor'da sıcak gelişme!

Kayserispor'un, Onur Bulut transferiyle ilgili olarak Beşiktaş aleyhine yaptığı UÇK itirazı Tahkim Kurulu tarafından oy birliği ile karara bağlandı. Dosyanın UÇK'ya geri gönderilme kararı ve son gelişmeler neler? Basın Sözcüsü Samet Koç konu hakkında neler söyledi? İşte detaylar!

Kayserispor'da sıcak gelişme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor'dan, Beşiktaş'a transfer olan başarılı defans oyuncusu Onur Bulut itirazında önemli gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı ekibin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararına itiraz ettiği, Tahkim Kurulu'nda yeni bir boyut kazandı.
Kayserispor, Onur Bulut'un transfer sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle UÇK'ya başvurmuş, ancak kuruluşun 11.04.2023 tarihinde ve E.2023/88 - K.2023/119 sayılı kararında beklenen yönde sonuçlanmamıştı. Bunun üzerine, Kayseri temsilci kararı Tahkim Kurulu'na taşındı.
22.09.2023 tarihinde Tahkim Kurulu, belirtilerek ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra oybirliğiyle karar verdi. Basın Sözcüsü Samet Koç, ‘’Kayserispor’un UÇK kararı hakkında yaptığı itiraz, Tahkim Kurulu tarafından oy birliği ile karara bağlanmıştır. Tekrar görüşülecek olan bu konu hakkında yapılan açıklama şu şekildedir. Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin futbolcu Onur Bulut ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 11.04.2023 tarih ve E.2023/88 - K.2023/119 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Kurulumuz’un 22.09.2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada yapılan müzakere neticesinde; eksik inceleme nedeniyle UÇK kararının kaldırılmasına, gerekçeli kararda açıklanacağı üzere dosyanın ikili yargılama sistemi gereğince UÇK'ya gönderilmesine, oybirliği ile karar vermiştir'’ ifadelerini kullandı. 
Böylelikle Onur Bulut transferiyle ilgili sürecin tamamlanmadığı ve ikinci bir inceleme aşaması olacak. Kayserispor ve Beşiktaş taraftarları, sürecin sonucunu büyük bir dikkatle takip ediyor.

Kayserispor'dan da konuyla ilgili olarak, 'Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ”Kayserispor Futbol A.Ş.’nin futbolcu Onur Bulut ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 11.04.2023 tarih ve E.2023/88 – K.2023/119 sayılı kararına karşı itirazı incelendi.Kurulumuz’un 22.09.2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada yapılan müzakere neticesinde; eksik inceleme nedeniyle UÇK kararının kaldırılmasına, gerekçeli kararda açıklanacağı üzere dosyanın ikili yargılama sistemi gereğince UÇK’ya gönderilmesine, oybirliği ile karar vermiştir” şeklinde karar alındı.' ifadeleri kullanıldı.