Kayserispor Başkanı Çamlı'dan Berna Gözbaşı'na 400 milyon göndermesi

Başkan Ali Çamlı kulüpteki son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çamlı katıldığı TV programında Berna Gözbaşı'na 400 milyon TL'lik borç hakkında gönderme yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserispor Başkanı Çamlı'dan Berna Gözbaşı'na 400 milyon göndermesi

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı kulüpteki son gelişmeler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çamlı katıldığı TV programında Berna Gözbaşı'na 400 milyon TL'lik borç hakkında gönderme yaptı.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı katıldığı bir TV kanalının canlı yayınında Kayserispor ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sözleşmelere değinen Çamlı; 'Attamah ve Hüseyni ile sözleşme uzattık. Cardoso ve Karimi ile de anlaştık. Uzatacağız. Kemen ile 3 yıllık sözleşme imzalanmış. Futbolcunun 3 yıllık menajerlik parası ödenmiş. Dünyada başka örneği var mı? Böyle bir hata nasıl yapılır. Transferinde nelerin döndüğü muamma. Kemen’e kulüp para yatırıyordu. Kemen bankadan parayı çekip, Kayserispor genel menajeri Ali Naibi’nin yardımcısına para veriyordu. Biz bunu tespit ettik.' dedi.

'Campanharo 175 bin euroya razı oldu'

Çamlı, Campanharo'nun Kayseri'yiseven vefalı biri olduğuna değinerek; 'Campanharo çok sevdiğim ahlaklı bir sporcu. Yine dönsün yine alırım. 725 bin euro alacağı vardı. Deprem oldu ailesi gitmek istedi. 350 bin euro verirsen yeter dedi. Ertesi gün bir halı hediye aldım. 350 bin ödeyecek durumumuz yok dedim, 175 bin euroya razı oldu. Campanharo eğer 725 bin euro alacağını FIFA'ya taşıyıp fes edip gitseydi en az 1,5 milyon euro alırdı. Kayseri’yi çok seven vefalı birisi 175 bin euroya razı oldu, fesih imzaladı gitti. Çoğu borç böyle anlaşılmadan giden futbolcular yüzünden.' cümlelerini kullandı.

Kayserispor'un Ziraat Bankası'na olan borcunu 140 milyon TL 'den 22 milyon TL 'ye düşürdüğünü söyleyen Çamlı; 'Transferimiz yine kapalı. Bertolacci isminde kulübümüze bela oldu. Mensah’ın bonservisi 2 milyon euro A Madrid’e var, Fernandes’e 350 bin euro, Alibec’e 1 milyon 365 bin euro, Atila Turan’a 360 bin euro gibi 18 dosya 7,5 milyon euro gibi bir borcumuz var.  Manuel Fernandes Bülent Bölükbaşı sportif direktör iken tek taraflı sözleşmesi feshedecek İstanbul'da dostlarımız tesadüfen haber veriyor...1 milyon euro ödenecekken 359 bin euro'ya düşürdük. Storede paketler hazırlattım. Kimi 10 kimi 30 paket Çoğu iş adamımız aldı. Bugün oradan gelen parayla teknik heyet ve personelin 1 maaşını yatırdık. Birileri gibi Almanya 'ya forma götürüp yüksek fiyatlara verip, Store hesabına forma giriş parası göndermedik. ' dedi.

'Ödeyemez durumda olunursa belki bağışlarım helal olsun'

Çamlı cümlelerinde; 'Onurcan 7 M TL, Bahoken 475 bin euro, Janvier 400 bin euro, Ailton 400 bin euro, Hasan Ali 300 bin euro Emre Çeltik Norveç'ten Mirkan'a maaş Kartal kiralık 7.5 milyon TL Bunlar Toplam 1.600 Bin Euro artı 100 Bin Euro menajer ücreti ödendi. Verdiğim hiç bir parayı senete evraka bağlamayacağım. Ödeyemez durumda olunursa belki bağışlarım helal olsun.' ifadeleri ile devam etti.

Kulübü '833 milyon TL borç artı davası sonuçlanmamış14.5 m Euro ile devir aldık' diyen Başkan Çamlı; '15.7 m Euro Berna Gözbaşı'nın alacak temliği dahil. Kayserispor’un Berna Gözbaşı’nın temliği dışında tüm borcu 10 milyon euro civarına düşürdük. Berna Gözbaşı’nın da 15,7 milyon euro kulüpte temliği var Berna hanım 330 milyon euro borçla devraldı. Onun döneminde satılan futbolcular ve sponsorlardan 564 milyon TL gelir girişi olmuş. Şu kadar da ben para verdim diyor. Ama devrettiğindeki borç belli. İnsanlar bu aradaki fark nerde diyor. Bizde hukuk incelesin diyoruz.' dedi.

'Ekmek yediğin yere ihanet etmeyeceksin!'

Başkan Çamlı, 'Futbolcuların menejerlerine yüzde 20 komisyon verirseniz tabi ki bu borç olur.
Orda döküp saçacaksınız ve bu vebali üstlenmeyeceksiniz. Olur mu böyle bir şey.
Lung’un 400 bin euro alacağı ulusal lisansa engel dosyalardan biri. Bizim Campanharo ile anlaştığımız gibi anlaşıp da gönderseydiniz. Lung evladımız gibi diyordunuz Koltuk değnekleriyle sahayı (Kemen) terk edip 2 gün sonra milli maça çıkıyor. Şimdi kiminle görüştüğü o zaman kimin ayarttığını biliyoruz. Sen bu kulübün içini karıştırıp futbolcu ayartırsan, soktuğun o elini söker alırım. Ekmek yediğin yere ihanet etmeyeceksin. Kemen ‘in bizden 2 maaş 45 +45 yani 90 bin euro alacağı var. Konya deplasmanına gitmemizi fırsat bilip Biz onun kimle ne görüştüğünü, kimin ayarttığını iyi biliyoruz. Gittiğine hiç rahatsız olmadık. İstemeyeni zorla tutmayız.' cümlelerini kullandı.