Kayserispor'a Manuel Fernandes'ten dolayı rekor ceza geldi!

Kayserispor'un, eski futbolcusu Manuel Fernandes ile yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle FIFA'nın verdiği ceza belli oldu. CAS başvuruyu nasıl değerlendirdi? Kayserispor, Fernandes'e tazminat ödeyecek mi? Spor Hukukçusu Metin Baykan, kararın detaylarını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde…

Kayserispor'a Manuel Fernandes'ten dolayı rekor ceza geldi!

Kayserispor, eski futbolcusu Manuel Fernandes ile arasında yaşanan uyuşmazlık FIFA'ya taşınmıştı. Sarı-Kırmızılı kulübün yaptığı CAS başvurusu reddedildi. 20 Mart 2024 tarihinde verilen karar doğrultusunda Kayserispor, Fernandes'e yaklaşık 700 Bin Euro tazminat ödeyecek.

Kayserispor'a Manuel Fernandes'ten dolayı rekor ceza geldi!

Spor Hukukçusu Metin Baykan, cezayı nasıl yorumladı?

Spor hukukçusu Metin Baykan, kararın detaylarına dair şu açıklamayı yaptı: “Bu kararın içeriğinde aslında iki dönem kalıcı transfer yasağı yaptırımı da vardı. Ancak Kayserispor, o dönem bu yasağı geçici olarak kaldıramadığı için zaten cezasını çekti ve geriye sadece tazminat kısmı kaldı.”

Kayserispor yönetimi, bu süreçte yaşanan zorluklara rağmen, kulübün geleceği için çalışmalara devam edeceklerini ifade ettiler. FIFA, Kayserispor'a, yakın zamanda haksız fesihten dolayı 2 dönem kalıcı transfer yasağı cezası vermişti. Sarı-Kırmızılı kulüp de itirazda bulunmuş, İspanyol iki Avukat tutarak, konuyu İsviçre Federas Mahkemesine taşımıştı.