Kayserililerin severek tükettiği o ürüne soruşturma!

Kayserililerin de severek tükettiği tüm Türkiye'de önemli bir marka haline gelen Frito Lay ürünleri hakkında soruşturma başlatıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililerin severek tükettiği o ürüne soruşturma!

Kayseri’de pek çok vatandaşın severek tükettiği cips markası şirketi hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı. Ciddi ve yeterli delillerin bulunduğu belirtiler soruşturma kararı sonrası şirket kapatılma durumuyla bile karşı karşıya kalabilir.

Rekabet Kurulu Türkiye’de Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla cips ve Rocco markasıyla şekerleme pazarlarında faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Yapılan incelemelerde şirketin, rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmaya çalıştığına yönelik ciddi ve yeterli delil bulunduğu belirtildi.

Kurul ön araştırmada elde edilen bilgiler ve belgeler ile yapılan incelemeler çerçevesinde, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Frito Lay hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ön araştırma döneminde yapılan incelemelerde, Kurulca, şirketin Türkiye'deki hemen her bölgedeki geleneksel kanalda yer alan nihai satış noktalarında paketlenmiş cips pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle münhasırlık sağlamaya çalıştığına yönelik kuşku doğuran çok sayıda delil elde edildi.