Kayserililerin heyecanla beklediği haber geldi!

Emekli vatandaşlar bayram ikramiyelerinin ne zaman ve ne kadar yatacağını merakla bekliyor. TBMM Adalet Komisyonu'nda ise emekli ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması kabul edildi. Peki 6 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayserililerin heyecanla beklediği haber geldi!

Emeklilerin heyecanla beklediği ikramiyelerin 3’er bin liraya çıkaran düzenleme TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre emekli vatandaşların hesabına Ramazan ve Kurban bayramlarında 3’er bin lira olmak üzere toplam 6 bin lira hesaplarına yatacak. Ayrıca dul ve yetim bayram ikramiyesi nasıl olacak? İşte detaylar…

Emeklilerin heyecanla beklediği ikramiyelerin 3’er bin liraya çıkaran düzenleme TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Kabul edilen bu düzenlemenin yasalaşması için TBMM Genel Kurulu’nda onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor.

Kayserililerin heyecanla beklediği haber geldi!

Bu teklifin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından emekliler bu yıl toplamda 6 bin lira bayram ikramiyesi alacak. EYT’li vatandaşların da bayram ikramiyesinden yararlanacağı bilinirken dul ve yetimlerde belli oranlarda bayram ikramiyesi alacak.

Bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilecek?

Ramazan Bayramı kapsamında ödenecek 3 bin liralık bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihiyle emeklilik dilekçesini vermiş olan vatandaşlar yararlanabilecek.

Öte yandan dul ve yetimlerin aldığı emekli maaşının yüzde 75’ini hak edenlere 2 bin 250 lira, yüzde 50’sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25’ini hak edenlere 750 lira ödeme yapılacak.

Kayserililerin heyecanla beklediği haber geldi!

İkramiyeler ne zaman yatacak?

İkramiye alacak emekliler hesaplara 3 bin liranın ne zaman yatacağını heyecanla bekliyor. Ramazan Bayramı, 10-11-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Buna göre 9 Nisan öncesinde bayram ikramiyesinin hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 16-17-18-19 Haziran’da olacak. Yine b u zamanda da 15 Haziran’dan önce bayram ikramiyesi ödemeleri yapılacak.