Kayserililer zamma nasıl tepki verdi?
Kayseri'de geçtiğimiz hafta toplu taşıma ücretlerine yapılan zam, ulaşımda günlük harcama yapan vatandaşları etkiledi. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bu zamdan nasıl etkilendiklerini sorduk?
Kayseri’de geçtiğimiz hafta toplu taşıma ücretlerine yapılan zam, ulaşımda günlük harcama yapan vatandaşları etkiledi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifelerinde yapılan değişiklikle, toplu taşıma ücretlerinde artışa gidildi.
Yeni tarifeye göre, tam bilet 25 TL, indirimli bilet ise 13,75 TL olarak belirlendi. Ayrıca, aylık 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman biletin fiyatı 375 TL, tam abonman bilet ise 1.080 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu yeni tarifelere göre, 1 binişin fiyatı indirimli abonman bilette 2,5 TL, tam abonman bilette ise 7,2 TL olarak hesaplandı. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bu zamdan nasıl etkilendiklerini sorduk?
İşte cevaplar;
Günlük ulaşım masraflarının kendisi için büyük bir yük haline geldiğini belirten bir vatandaş; ‘Ben öğrenci kartı alamıyorum zaten. 25 TL bana fazla geldi gidiş geliş 50 TL tutuyor. Harçlığımdan bana pek bir şey kalmıyor’ diye konuştu.
‘Öğrencilere yazık değil mi?’
Bir vatandaş, ulaşım ücretlerinin artmasının yaşamlarını daha da zorlaştırdığını belirterek; ‘Zaten zor geçiniyoruz, tek gidiş 25 TL fazla oldu. 20 TL bile olmamalıydı. Öğrencilere yazdık değil mi?’ ifadelerini kullandı.
‘Mazot parası aldı başını gitti’
Zamla birlikte ulaşım maliyetlerinin arttığını ve bunun günlük harcamalarını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen vatandaş, yüksek mazot fiyatlarının da eklenmesiyle birlikte ulaşımın daha da pahalı hale geldiğini ifade ederek şöyle dedi; ‘Olacak tabi, mazot parası aldı başını gitti. Her gün 100 – 150 TL mazot yakıyorum.’
‘Dört katı etkiledi’
Ulaşım zammı, özellikle sık seyahat edenleri daha fazla etkilerken, başka bir vatandaş, abonman ücretindeki artışı ciddi bir yük olarak gördüklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi; ‘Abonmana da zam geldi bu bayağı kötü oldu. Beni zam etkilemedi ama abonmanı gündeme dört defa kullanıyorum. O da beni dört katı etkiledi.'
‘Ulaşım zammı beni etkilemedi’
Bir vatandaş, ulaşım zammını normal olarak değerlendirdiğini belirterek; ‘Zam geldi zaten, her şeye zam geliyor. Ben zaten köyde kaldığım için ulaşım zammı beni çok etkilemedi’ dedi.