Kayserililer su faturalarına dikkat! İtiraz edip fatura ücretini düşürebilirsiniz...

Son ödediğiniz su faturasına dikkat ettiniz mi? Ağustos zamlı tarifesi size yanlış yansımış olabilir. Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş Kayseri Anadolu Haber merkezi muhabirimize ulaşarak, ödediği 750 TL'lik su faturasına ilişkin KASKİ'ye itirazda bulunduğunu belirtti. Bakın sebebi ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayserililer su faturalarına dikkat! İtiraz edip fatura ücretini düşürebilirsiniz...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağustos ayı su faturalarınıza dikkat ettiniz mi? Reşadiye mahallesinde yaşayan Musa bey Kayseri Anadolu Haber merkezi muhabirimize ulaşarak ödediği 750 TL'lik su faturasına ilişkin KASKİ'ye itirazda bulunduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayında su ücretlerine zam yaparak; Kayseri merkezde daha önce 7,49 TL olan suyun fiyatını 11 TL'ye merkeze bağlı olmayan ilçelerde ise bu fiyatı 3,59 TL iken 7,70 TL'ye çıkarmıştı. Önceden belde olan mahallelerde ise su ücreti 1,32 TL'den 5,5 TL'ye yükseltilmişti.

1 Ağustos tarihi itibarıyla yürürlüğe giren zamlı tarife sonrası Reşadiye, Başakpınar, Kepez mahallesi gibi yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar Ağustos ayı faturalarını görünce şaşırdı.

Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan mahalle sakini Musa bey durumu şöyle aktardı; KASKİ 1 Ağustos 2023 tarihinden önceki su tüketimini de zamlı fiyat üzerinden fiyatlandırdı, sonradan mahalle statüsü alan yerleşim yerlerinde su faturalarının her ay düzenli olarak değil iki üç ayın birlikte okunduğunu belirtti. "Bana 750 liralık fatura geldi inanamadım. Birkaç aylık zamlı tarife yansımış, ödedim.

Kayserililer su faturalarına dikkat! İtiraz edip fatura ücretini düşürebilirsiniz...

KASKİ’yi önce aradım ardından giderek itiraz oluşturdum. 1 Ağustos’ta yansıması gereken zammın önceki iki aya da zamlı yansıtıldığını farkettim dedi. Benimle benzer durumu yaşayan pek çok komşum var. Kepez mahallesinde de görüştüğüm insanlar, toplamda 3 aylık benzer ücretlerle su faturaları ödediklerini belirtti" dedi.

Vatandaştan yanlış miktarlar alınıyor diyen Musa bey, 'Bilgilendirme yapılması gerekiyor' dedi. Bir başka vatandaş ise 200 - 300 günlük su faturası ödediğini zamlı iki ay dışında kalan 10 ayı da zamlı tarifeden aldıklarını fark etmiş. Ağustos ayından önceki aylarında zamlı hesaplandığını fark eden vatandaş itiraz ediyor ve 200 TL'lik bir tutarı düşürüyor. Böyle bir durum yaşayan vatandaşlar itiraz etmeyi unutmasınlar diye konuştu. 

Kayserililer su faturalarına dikkat! İtiraz edip fatura ücretini düşürebilirsiniz...