Kayserililer sofrasından eksik etmiyor - Fiyatı dudak uçuklatıyor!

Dünyadaki gelişmeler, ekonomik dalgalanmalar derken bu hareketlilik gıda piyasasını etkilemeye devam ediyor. Kayserili vatandaşların sofralarına en çok konuk ettiği o ürünün fiyatı ise cep yakıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer sofrasından eksik etmiyor - Fiyatı dudak uçuklatıyor!

Son dönemde dünya genelindeki gelişmeler ve ekonomik dalgalalanmalar, gıda, otomotiv, tekstil gibi pek çok sektörü etkiledi. Kayserili ise en çok akaryakıt ve gıdaya gelen zamlardan yakınıyor. Vatandaşların sofralarında sıkça yer verdiği sarı mercimek'in fiyatı ise dikkat çekiyor.

Güveçten çorbaya, pilavdan sosa, köfteden salataya kadar pek çok tarifte rol alan sarı mercimek lezzet bakımından da oldukça seviliyor. Özellikle lokanta çorbası olarak hazırlanan sarı mercimek çorbası misafir menülerinde başrol oynuyor.

Kayserililer sofrasından eksik etmiyor - Fiyatı dudak uçuklatıyor!

1 Kilo fiyatı cep yakıyor!

Raflardan alışveriş sepetlerine transfer olan sarı mercimek'in fiyatı Kayseri'de de bulunan bir zincir markette 1 kilosunun 202,95 TL olduğu göründü. Bu yüksek fiyat, hem tüketicileri hem de küçük işletmeleri zor durumda bırakıyor. Kayserili vatandaşlar ise akaryakıt, gıda ve tekstil ürünlerindeki fiyat artışlarının yaşam maliyetini de arttırdığını belirtiyor.

Sosyal Medyada Zam Haber tarafından paylaşılan sarı mercimek fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Kimi vatandaşlar bu fiyata tepki gösterirken kimileri de markasından kaynaklı ürünün bu fiyatta olduğunu savundu.