Kayserililer Pazar, Pazartesi ve Salı Günlerine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri genelini Pazar, Pazartesi ve Salı günü için uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Pazar, Pazartesi ve Salı Günlerine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri genelini Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde yaşanacak zirai don için uyardı.

Kayseri genelinde 05-07.05.2024 tarihi yani Pazar, Pazartesi ve Salı günleri için hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır diyerek açıklamalarda bulundu. Zirai donun hafif ve orta şiddette görülmesi bekleniyor.

 

Tarım ürünlerini don olayından korumak için çok çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Her yörenin iklim durumu yapılan tarımın şekli, yetiştirilen bitkinin özelliği ile ilgili tarım işletmesinin imkanları göz önüne alınarak, bu yöntemlerden en uygun, en pratik ve en ucuz olanı seçilmelidir. Tek bir yöntemle önlem alınabileceği gibi, gereken durumlarda bir kaç yöntem birlikte uygulanarak don olayının zarar yapması önlenebilir. Önemli olan konu, doğru ve en etken olan yöntemin seçilmesi ve doğru şekilde uygulanmasıdır.