Kayserililer Kimden Özür Diledi? - Anadolu Haber Sokakta

Günlerden 6 Aralık Dünya Özür Dileme Günü. Bazı insanlar hatalarını anlayıp özür dilerken, bazı insanlar ise hatalarıyla çok geç yüzleşebiliyor. Biz Anadolu Haber olarak Kayseri halkına, özür dilemek istedikleri biri var mı ya da geç kalınmış bir özür dileklerinin olup olmadığını sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Kimden Özür Diledi? - Anadolu Haber Sokakta

‘Dünya Özür Dileme Günü’ özür dilemenin önemini vurgulamak için her yıl 6 Aralık’ta dünya genelinde kabul edilerek anılır. Mikrofonumuzu uzattığımız Kayseri Halkıyla birlikte biz de özür dileme gününü andık.

Kayseri halkının özür dilemek istediği biri var mı? Ya da geç kalınan bir özür dileği bulunuyor mu?

Kedisinden özür dileyen bir vatandaş; ‘İnsanlara bazı noktalardan kendimden çok değer verdim, insanlar maneviyatı pek fazla önemsemiyor. Fakat benim iç dünyamda maneviyat daha önemli, insanlar bunu unutmuş halde. Yani şunu diyeyim, kim kimden ne koparsam derdine düştü ülkede, manevi olguları unuttuk. Bence herkes kendisinden özür dilesin ilk başta bu konuda.’ Dedi.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?

Keşke sizden de özür dileyebilsem diyen vatandaş; ‘Herkesten özür dilemek isterim, kalbini kırdığım, incittiğim, bilmeyerek hakkına girdiğim herkesten özür dilerim. Özür dilemek erdemliktir, büyüklüktür küçüklük değil. Keşke sizden de özür dileyebilsem, şu konuşmamla sizi incittiysem özür dilerim, özür dilemek çok büyük bir erdemliktir ve size teşekkür ederim.’ cevabını verdi.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?

Başka bir vatandaş ise; ‘Özür dilemek istediğim kimse yok ama bana bir özür borçlular şu anda faydası olur mu olmaz çünkü çok geç kalındı.’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?

Geç kalınmış bir özür olmadığını söyleyen bir vatandaş; ‘Hanımımı zamanında çok üzdüm ondan özür diliyorum. Günlük de diliyorum, hatam olduğu zaman diliyorum.’ dedi.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?

Kendisinden özür dileyen başka bir vatandaş ise; ‘Hak etmeyen insanlara fazlasıyla hak ettiği değeri verdiğim için. Kendimi önemsemediğim için. Herkes birbirinden özür dilesin ama yalandan olmasın’ cevabını verdi.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?

Değmeyecek insanlara değer verdiğini söyleyen bir vatandaş da; ‘Kendimden özür diliyorum. O kadar iyi niyetli davrandım ki, değmeyecek insanlara değer verdiğim için, değmeyecek insanlara zamanımı harcadığım için, değmeyecek insanlara vaktimi, değerli vaktimi ayırıp da kendimden ödün verdiğim için çok özür dilerim kendim beni affet.’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Kimden Özür Diledi?