Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

Kayseri'de bugün, down sendromuyla yaşayan çocuklar için, farkındalığı artırmak amaçlı etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri bülteninde…

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

Down sendromuyla yaşayan çocuklar için, insanlardaki farkındalığı artırmak adına Gevher Nesibe Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından etkinlikler düzenlendi.

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

‘21 Mart Down sendromu farkındalık günü’ olarak bilinen bu özel ve anlamlı gün kapsamında okul yönetimi, düzenlediği çeşitli etkililiklerle hem çocukları sevindirmeyi hem de insanların dikkatini bu konuya çekmek istediklerini belirtti.
Çocukların mutluluğu ve onların toplumla bütünleşmeleri adına etkinliklerin büyük önem kapsadığının altını çizen okul yönetimi bugün gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

Rengarenk süslenen alanda çocuklar için mini bir konser ve kukla gösterisi düzenlendi. Birbirinden eğlenceli anlar yaşayan down sendromlu çocuklar, etkinliğin tadını doyasıya yaşadı. 

Etkinlik boyunca çekilen fotoğraflar ve videolar, Down sendromlu çocukların ne kadar mutlu ve yetenekli olduklarını gösteren birer kanıt niteliğindeydi.

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

Gevher Nesibe Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Bozyer, düzenledikleri etkinlikler hakkında; ‘Bizler, her çocuğun özel olduğuna inanıyoruz ve Down sendromlu çocuklarımızın da aynı haklara sahip olduğunu biliyoruz. Bu etkinlik, onların mutluluğunu ve toplumla bütünleşmelerini desteklemek için sadece bir adım. Amacımız, toplumda farkındalık yaratmak ve her çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyümesini sağlamak.’ dedi. 

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?

Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasının hem ailelere hem de down sendromlu çocuklara pozitif anlamda yansıyacağını belirten Müdür Bozyer,  ‘Down sendromlu çocukların topluma kazandırılması ve desteklenmesi, birlikte yaşama kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlar. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşması, toplumumuzun daha kapsayıcı ve sevgi dolu bir yer haline gelmesine yardımcı olacaktır’ açıklamasında bulundu.  

Kayserililer, Fark Ettiniz Mi?