Kayserililer Dikkat – Sarraflar Artık Almıyor

Tüm Türkiye'de rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında yeni bir gelişme daha yaşandı. Sürekli yükselen altın fiyatlarından sonra Kayseri esnafının da dâhil olduğu tüm illerde, sarraflar yeni bir karar aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayserililer Dikkat – Sarraflar Artık Almıyor

Yatırımcısına geçen yıl yüksek kazanç sağlayan altın, ilerleyen dönemlerde beklenen yükseliş sebebiyle dolandırıcılarında odağında yer almaya başladı. Dolandırıcılıkta sayıların artmasına üzerine esnaflar birleşerek kesme altın almayacaklarını açıkladı. 81 ildeki tüm sarrafların ortak kararı olan bu gelişme için vatandaşlara dikkatli olmaları önerildi.  

Kayserililer Dikkat – Sarraflar Artık Almıyor

Barkod Ve Seri Numara Olmaması Risk 

Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcıların kolaylıkla kopyalaya bildiği bu ürünler, yatırımcıların mağdur olmasına sebebiyet verdiği için artık sarraflar tarafından alınmayacak.

Paketli Ürünler Alınmalı 

Paketli altında seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimali daha düşük şeklinde açıklamalarda bulunan kuyumcular, vatandaşların yatırım için bu ürünleri tercih etmelerini önerdi.

Kesme Altın Nedir?

Kesme altın, kuyumcular tarafından üretilen ve gramı tartılarak satılan bir altın türüdür. Bu altınların özellikleri arasında, üzerinde barkot veya seri numarası bulunmaması yer almaktadır. Kuyumculuk sektöründe yaygın olarak tercih edilen kesme altın, genellikle yatırım amaçlı alınmakta ve satılmaktadır.