Yerel seçimler sonrası altın fiyatları ne kadar olacak?

Kayserili yatırımcıların en çok tercih ettiği altın, hafta sonu da yükseliş ile devam ediyor. Geçtiğimiz günler 4 bin TL seviyesini aşan çeyrek altın yerel seçimlerden sonra daha fazla yükseleceği iddia ediliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yerel seçimler sonrası altın fiyatları ne kadar olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri yatırımcıların yakından takip ettiği gram ve çeyrek altın, hafta sonu da yükseliş ile devam ediyor. Bazı ekonomistlere göre yerel seçimlerden sonra altın fiyatlarının daha da yükseleceği ve altın borcu olanların riskleri değerlendirmesi gerektiği öneriliyor.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, altın ve dolar borcu olan vatandaşları seçim sonrası fiyatlar konusunda uyararak, gram altındaki artışın seçimle birlikte fiziki talep etkisiyle yükseldiğini açıkladı. Koçak; ‘Kapalıçarşı’ya bakıyoruz. Kapalıçarşı’da gram altın 2.330 TL’ye kadar yükseldi. Ekran fiyatı ile alakası yok. Bu da tamamen fizikiye olan talepten kaynaklanıyor. Neden, çünkü seçime gidiyoruz. Ve seçimden dolayı bir devalüasyon beklentisi var. Ve bu devalüasyon beklentisinden dolayı hatırı sayılır bir talep var. Ne kadar çok talep o kadar çok fiyatların yükselmesi demek. Yani siz ekrana müdahale edebiliyorsunuz ama piyasaya çok müdahale edemiyorsunuz. Yani bir takım müdahalelerde gelse belirli sınırlamalarda gelse neticede yükselişin önüne talep yüksek olduğu için geçilemiyor. Tabi ki bu devalüasyon beklentisi güçlendi’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 10 Mart Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,234
Satış: 2,235

Çeyrek altın
Alış: 3,907
Satış: 4,112

Yarım altın
Alış: 7.838
Satış: 8.200

Cumhuriyet altın
Alış: 15.675
Satış: 16.931