Kayserililer Dikkat – Meteoroloji Uyardı!

Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklar devam ederken Meteorolojiden de uyarı geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat – Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan sarı kodlu uyarı ile yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara dikkat çekildi.

Kayseri, mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklarla Haziran ayına giriş yaptı. Ancak meteorolojiden gelen açıklamalara göre, sıcak hava dalgası yerini sağanağa bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü' Kayseri ile birlikte Artvin, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Niğde, Rize, Sivas, Trabzon, Bayburt, Ardahan illerini de sarı kod ile uyardı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada; 'Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.' denilerek vatandaşlar uyarıldı.