Kayserililer Dikkat! Gram ve Çeyrek Altına Kısıtlama mı Geliyor?

Yaz aylarında başlayan ekonomi yönetimi, altın talebini kontrol altına almak için fiziki altın alım-satım işlemlerine kota uygulaması getirmişti. Ancak şimdi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın üretimine yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlandığına dair haberler gündeme geldi. Peki, hangi altına kısıtlama getiriliyor? Detaylar haberimizde…

Kayserililer Dikkat! Gram ve Çeyrek Altına Kısıtlama mı Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında başlayan ekonomi yönetimi, altın talebini kontrol altına almak için fiziki altın alım-satım işlemlerine kota uygulaması getirmişti. Ancak şimdi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın üretimine yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlandığına dair haberler gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz aylarda dolandırıcılığın önüne geçmek için kesme altının satışını yasaklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, şimdi de gram ve çeyrek altınların üretimini yasaklama yolunda adımlar atabileceğine dair iddialar ortaya çıktı. Bu durum, daha düşük paralarla altın alma ihtimalini ortadan kaldırabilir.

Kayserililer Dikkat! Gram ve Çeyrek Altına Kısıtlama mı Geliyor?

‘Enflasyonu tetikleyebilir’

Ünlü Ekonomist İslam Memiş, daha önce yaptığı açıklamalarda, 22 ayarlık 1 gram altınların üretiminin yasaklanmasının ‘oldukça muhtemel’ olduğunu belirtmişti. Memiş, bu kararın alınması halinde, birikim alışkanlıklarının değişebileceği ve enflasyonu tetikleyebileceğini söyledi. Memiş, çeyrek ve yarım gram altınların üretiminin durdurulmasına, 2024 yılında 22 ayarlık gram altınlar ile devam edileceğini daha önce söylemişti. Söz konusu kısıtlamanın geçerli olup olmayacağı ise netlik kazanmadı.