Kayserililer dikkat - Evinizde hazine saklıyor olabilirsiniz!

Kayserililer, evlerinizde bir hazine saklıyor olabilirsiniz. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti sadece bir lezzet değil aynı zamanda ekonomik açıdan önemli bir potansiyele sahip bir ürün olabilir. Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş da sosyal medya hesabından bu lezzet hakkında ilginç bir paylaşım yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat - Evinizde hazine saklıyor olabilirsiniz!

Kayseri yaprak sarması, sadece bir lezzet olarak değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da önemli bir potansiyele sahip. Evde yapılan yaprak sarması, hem ekonomik zorluklarla mücadele etmeye katkı sağlar hem de geleneksel lezzetleri yaşatır. Dolayısıyla, Kayserililer evlerinde bu lezzeti üreterek bir hazine saklıyor olabilirler.

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabında ekonominin içinde bulunduğu durumu dile getirdiği bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, bir adet yaprak sarma yemeğinin 10 TL'ye satıldığı görülüyor. Demirtaş, paylaşımına 'Başka bir söze gerek yok…' notunu düştü. Paylaşıma kısa süre içinde binlerce yorum yağdı.

Kayserililer dikkat - Evinizde hazine saklıyor olabilirsiniz!

Kayseri’de yaprak sarmasının önemi!

Kayseri yaprak sarması, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve Anadolu'nun zengin mutfak kültürünün bir yansımasıdır.  Ancak ekonomik kriz ile halkın yaşam standartlarını düşürdüğü ve alım gücünün azaldığı aşikâr. Yetkililer ekonomiyi canlandırmak için önemli adımlar atarken, vatandaşlar da her geçen gün yeni iş kapıları üreterek günü kurtarmaya bakıyor.