Kayserililer Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın

Kayseri'de bugün ikindi vakti ani bastıran yağmur, birçok vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Yağmurdan kaçmak isteyen bir vatandaş, yağmurdan kaçmak isterken canını hiçe saydı. Detaylar haberimizde…

Kayserililer Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de bugün ikindi vakti ani bastıran yağmur, birçok vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Bir vatandaş, yağmur korunmak isterken, canını hiçe saydı.

İç Anadolu'ya Kuvvetli Yağış Uyarısı 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Bu kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtti. Ayrıca, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi durumlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önerdi. Ancak yağmurdan kaçmak isteyen bir vatandaş, bir ağacın altına sığındı. Ancak ağaç altında beklemek, yıldırım düşme riskini artırıyor. 

Kayserililer Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın

Ağaç altında beklemek, yağmur veya fırtına sırasında birçok kişi sığınak olarak tercih ediyor. Yıldırım en yüksek noktaları hedef alması nedeniyle ağaç altında bulunmak, ciddi tehlikelere yol açabilir. Bilim insanları yağmur veya fırtına sırasında ağaç altından uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Bunun yerine, kapalı bir sığınılması öneriliyor.