Kayserililer bunu konuşuyor - Kayseri'de okullar tatil mi olacak?

Kayseri'de dün etkisini gösteren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların ardından bir süre daha yağmurun bu şekilde kentte etkili olacağı belirtildi. Yağışlarla birlikte uzmanlar vatandaşları sel tehlikesine karşı uyarırken Kayserililer arasında 'Okullar tatil olacak mı?, Okullar tatil edilsin' tartışmalarını da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer bunu konuşuyor - Kayseri'de okullar tatil mi olacak?

Kayseri’de etkisini gösteren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların ardından Kayserililer arasında ‘Okullar tatil olacak mı?, Okullar tatil edilsin’ söylemleri de yayıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gerçekleşecek ‘kuvvetli yağış’ sebebiyle vatandaşlara uyarı yapıldı. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ‘Yarın Kayseri genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir’ ifadelerine yer verilmişti.

Ayrıca, yağış sebebiyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları gerektiği belirtilmişti.

Yağışlar bazı bölgelerde su taşkınlarına neden olurken mahsur kalan araçlar da ekipler tarafından kurtarıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Kayseri’de önümüzdeki 4 gün boyunca ciddi yağışlar bekleniyor.

Özellikle ilçelerde sel felaketlerinin yaşanması olası olan yağmurlar sebebiyle Kayserililer okulların tatil edilip edilmeyeceğini konuşuyor.

Yetkili kurumlar tarafından böyle bir duyuru yapılmadı ancak yağışların gündelik yaşamı etkileyecek kadar olmayacağı ifade ediliyor.