Kayserililer bu habere çok üzülecek! Ümidinizi kesin

Kar özlemi çeken Kayserililer, Şubat ayının sonunda beklenen soğuk hava dalgasının gerçekleşmemesiyle birlikte umutlarını kaybediyor. Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir, kış mevsiminin nasıl ilerleyeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer bu habere çok üzülecek! Ümidinizi kesin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, tarihinin en zorlu kış aylarından birini yaşamaya devam ederken, Kayseri'de kar yağışının sadece bir kez gerçekleşmesi, kar özlemi çeken Kayserililer umutlarını kaybediyor. Özellikle kış sporları ve beyaz örtü ile özdeşleşen Kayseri, bu yıl kar yağışının yetersiz olmasıyla birlikte farklı bir atmosferle karşı karşıya kaldı.

Mevsim normalleri dışında sıcak hava etkisi

Şehir sakinleri beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi üzerine, mevsim normallerine dair endişelerini dile getiriyor. Meteoroloji sıcak hava dalgasının etkisinin devam edebileceği uyarısında bulunurken, hava durumunun takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bundan sonraki süreçte hava sıcaklığının nasıl ilerleyeceğini açıkladı. Paylaşımda; ‘Maalesef uzun vade yine bize gülmemek için direniyor. Ben kar açısından böyle olumsuz bir Kış hatırlamıyorum. Kış bitti dememek için direniyorum ama galiba Kış bitti. Bundan sonra Bahar yağmurlarını kovalamak hepimiz için iyi olacak’ ifadeleri yer alıyor.

Demir, paylaşımında kış mevsiminin bitmediğini kar yağışının düşük bir ihtimalle olsa olabileceğinin altını çizdi.