Kayserililer artık böyle ilan veriyor!

Kayseri'de araç almayı düşünen vatandaşlar araba araştırırken araç satmak isteyen Kayserililer de artık böyle ilan veriyor. Öte yandan temmuzda araçlara zam gelmesi de gündemde... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer artık böyle ilan veriyor!

Ülke genelinde ikinci el piyasasında durgunluk hakim oldu. Alıcı olmadığı nedeniyle araç satış sitelerinde ilan sayıları arttı. Ancak bu sitelerin getirdiği sınırlamalar Kayserili araç satıcılarını eskiye dönderdi.

Yüksek kredi faizleriaraç almak isteyen vatandaşları zora sokuyor. Ayrıca yeni düzenleme ile araçlarda zorunlu bulunacak bazı özellikler nedeniyle sıfır araç piyasasına da temmuz ayında zam geleceği söyleniyor.

Uzmanlar yatırım olarak görülen otomobillerin yüksek mevduat faizleri nedeniyle yatırım aracı olmaktan çıktığını ifade ediyor.

Pöpüler otomobil ilan sitelerinde ilan sayısının1 milyona ulaştığı söyleniyor. Ancak bu siteler kullanıcılara sınırlı gün veriyor. Bu sebeple Kayseri'de de yollarda cam üzeri ilan olan araçlara sıkça rastlanmaya başladı.

Kayserililer artık böyle ilan veriyor!

Ayrıca, Kayserili vatandaşlar satın alacağı aracın özelliklerine ve aracın pkaetine göre tercih yapabiliyordu. Örneğin Ford marka otomobilin Focus serisindeki titanium paketi daha özellikli olduğu için trend paketine göre fiyatı daha yüksekti.

Ancak yeni düzenleme ile bu özellikler tüm araçlarda olması nedeniyle zamların da kapıda olduğu ifade ediliyor.