Kayseri'de zamanı geldi - Resmen altınla yarışıyor!

Gram altın fiyatı bugün 2 bin 450 TL civarında satılırken tohum fiyatları da adeta gram altın fiyatıyla yarışıyor. Örneğin 5 bin adet domates tohumu 3 bin TL civarında satılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de zamanı geldi  - Resmen altınla yarışıyor!

Günümüz ekonomisinde tohum fiyatları da beklenmedik bir yükselişle dikkat çekiyor. Gram altın fiyatlarındaki dalgalanmalarla kıyaslandığında tohum fiyatlarının artışı, tarım işçileri ve ekim dikim yapacak vatandaşları etkiliyor.

Gram altın fiyatı bugün 2 bin 450 civarında seyrederken tohum fiyatları da dikkat çekici bir seviyeye yükeldiği görülüyor. Örneğin beş bin adet domates tohumu yaklaşık 3 bin TL gibi yüksek bir fiyattan satılıyor. Bu durum tarım sektörü için endişe yaratıyor. Artan tohum maliyetleri, tarım üretim maliyetlerini de arttırabilir ve tüketicinin sofrasına daha yüksek fiyatlar ile konuk olabilir.

Kayseri'de zamanı geldi  - Resmen altınla yarışıyor!

Dudak uçuklatan rakamlar!

Geçtiğimiz 2014 yılında yapılan bir karşılaştırmada gram altın fiyatı piyasada 88,21 kuruştan satılırken domates tohumunun 25 binlik paketleri 400-450 TL'den satılıyor. Yine 150 adet domates fidesi 4 bin 500 liradan satılıyor. Aşılı bir domates fidesi ise 30 liradan satılıyor.

3 burun biber tohumu 1000 adet fiyatı 5 bin 300 TL iken yine 100 tohum sivri biber 4 bin 700 TL'den satışa sunuluyor.

Salatalığın bir fidesi yaklaşık 11 TL'den satılırken üçburun biberin bir fidesi 17 TL'den satılıyor. Patlıcanın fidesi ise yaklaşık 20 TL'den satılıyor.