Kayserili'ye Türk ve Kayseri Mutfağı'nı Sorduk - Anadolu'da Z Raporu - 15 Ağustos 2023

Geleneksel tariflerin ve otantik restoranların öne çıkarılması için içerikler üreten 'Taste Atlas' dünyanın en iyi mutfaklarını sıraladı. Türkiye bu sıralamada 7'nci oldu. Yayınlanan liste tartışma oluşturdu. Yunanistan'ın 2'nci olması sosyal medyada tepki çekti. UNESCO'nun raporuna göre Gastronomi şehri Kayseri de Türk Mutfağı içinde ilk 10'da 7'nci sırayı aldı. Biz de vatandaşa bu konudaki düşüncelerini sorduk. Yanıtlar bazen gülümsetti bazen de şaşırttı. Sokağın nabzını siz değerli Kayseri Anadolu Haber okuyucuları için tuttuk...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili'ye Türk ve Kayseri Mutfağı'nı Sorduk - Anadolu'da Z Raporu - 15 Ağustos 2023
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lezzet denince akla birçok ülke ve mutfak geliyor. İtalya, İspanya, Japonya, Meksika…Dünya'nın pek çok noktasında her bölgenin kendine özgü lezzetleri ve tarifleri var. Geleneksel tariflerin ve otantik restoranların öne çıkarılması için içerikler üreten Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi mutfaklarını sıraladı.

Kayserili'ye Türk ve Kayseri Mutfağı'nı Sorduk - Anadolu'da Z Raporu - 15 Ağustos 2023

Türkiye bu sıralamada 7’nci olarak ön plana çıkıyor. Ancak yayınlanan liste tartışma oluşturdu. Türkiye’nin 7’nci olduğu listede Yunanistan’ın 2’nci olması sosyal medyada tepki çekti.

UNESCO tarafından açıklanan Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip şehirler listesinde ise gastronomi şehri Kayseri, Türk Mutfağı içinde ilk 10’da yer alarak, 7’nci sırayı aldı.

Biz de Kayserili vatandaşa Türkiye dünyanın en iyi mutfakları sıralamasında 7’nci sıradayken komşumuz Yunanistan 2’nci sırada yer aldı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorduk. Yanıtlar bazen gülümsetti bazen de şaşırttı. En sevdikleri 3 Kayseri yemeğini de sorduk. Sokağın nabzını siz değerli Kayseri Anadolu Haber okuyucuları için tuttuk.

İşte o yorumlar:

Vatandaş Türkiye’nin 7’nci sırada olması konusunda “mantı, kebap, kelle paça, kuru fasulye, varken bu sıralamada daha üst sıralarda bulunmalıydık.” yorumunu yaptı.

Bir vatandaş ise, “Bizim mutfağımız çok kıymetli ancak yeterince reklamı yapılmıyor. Diğer ülkelerden eksi yanımız bu. Kendi yemeklerimize sahip çıkmalıyız.” yorumunda bulundu.

Bir vatandaş da “Diğer ülkelerin de yemekleri mutlaka güzel ama bizim köklü tarihimiz ve kültürümüz bin yıllara dayanıyor” dedi.

Kayserili'ye Türk ve Kayseri Mutfağı'nı Sorduk - Anadolu'da Z Raporu - 15 Ağustos 2023

Türk-Osmanlı Mutfağı’nın en zengin yemeklerine sahip bizim mutfağımız… Yunan komşularımız bizden yemekleri kopyalıyorlar. Yemeklerimizin sonuna ‘a’ ‘i’ ekleyip kendilerine özgü izlenimi veriyorlar. Yunanistan ve Ege Bölgesi’nin yakın olması, adalarımız, coğrafi yakınlığımız sebebiyle bizden etkilendiler.” dedi.

Bir kadın vatandaş ise Yunanistan sınır komşumuz etkilenme olması normal ama bizim dolmalarımız, cacığımız, mezelerimizi kendileri yorumlayıp bu sayede ön plana çıktıklarını düşünüyorum.

Bir beyefendi ise “Baklavayı bizden aldılar, kendileri yapıp meşhur oldular” diye konuştu.

En sevilen Kayseri yemeklerinde ise vatandaşın verdiği yanıtlara göre ilk üç sıra şöyle: Mantı, Yağlama ve Pastırma...

Biz Kayserilere gündemi meşgul eden konu ve olayları sormaya devam edeceğiz. Kayseri Anadolu Haber'i takipte kalınız...

Fotoğraf Muhabiri: Büşra Güneş