Kayserili Vekil Arıkan ateş püskürdü!

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ateş püskürdü. Partililer mecliste protesto yaptı. Peki Saadet Partililer neyi protesto etti? Arıkan ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili Vekil Arıkan ateş püskürdü!

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ateş püskürdü. Partililer mecliste protesto yaptı. Arıkan konuyla ilgili, "Hukuksuzluk, 'milletin tecelligâhına' kadar girmiştir. Bu hukuksuzluğun sorumlusu AK Parti’dir." dedi.

Saadet Partisi meclis grubu, Genel Kurul'da yapılması gereken yer düzenlemesini protesto etmek amacıyla komisyon koltuklarına oturdu.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğüne göre 20 milletvekili bir araya gelerek siyasi parti grubu kurulabiliyor. 1 Haziran 2023'te başlayan yeni yasama döneminde AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve YSP siyasi parti grupları kurulmuştu. 6 Temmuz tarihinde Saadet Partili ve Gelecek Partili vekiller birleşerek "Saadet Grubunu" kurdular. İç tüzüğe göre, bu yeni gelişmeyle Saadet grubunun yeni yeri tespit edilmeli ve ön sıralarda yer almalıydılar. Saadet grubu milletvekilleri çeşitli zamanlarda taleplerini dile getirmişti. Bugün yapılan 4. Birleşimde ise Saadet'li vekiller onlar için ayrılan arkadaki sandalyeler yerine başkanlık divanının yanındaki komisyonlar için ayrılan yere oturdular." ifadelerine yer verildi.

Kayserili Vekil Arıkan ateş püskürdü!

Saadet grup başkanı Selçuk Özdağ genel kurula hitaben yaptığı konuşmada "İç tüzük mucibince Başkanlık Divanı burada bize bir yer göstermesi gerekiyordu. Diğer partilerin iç tüzükten kaynaklanan hangi haklan varsa gerek ulaşım imkanları, gerek oturma imkanları gerek çalışma takvimi konusunda gerekse grupta çalışan memurlar ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi hangi imkanlara sahipse aynı imkamn da Saadet Partisi grubuna verilmesi lazım. Üç defa meclis başkanı ile konuştuk. Başkanvekilleri ile konuştuk. Bize 1 ekim için söz verildi. Biz bugün bu işi çözelim ya da yoksa usul tartışması talep edilioruz." şeklinde konuştu.

Yaşanan olayların ardından Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genel kurulda dikkat çekmek amacıyla partililer ile komisyon sıralarına oturduklarını söyledi.

Kayserili Vekil Arıkan ateş püskürdü!

Arıkan, şunları söyledi: "Meclis İç Tüzüğü İktidarın Tasarrufunda Değildir! 91 gündür Saadet Grubuna genel kurulda yeri verilmedi! 6 Temmuz'da Saadet-Gelecek Grubu kuruldu. 14 Temmuz'da Meclis tatile girdi. 25 Temmuz'da Meclis’te Ekonomi ile ilgili olağanüstü genel kurul yapıldı. 8 Eylül'de Akbelen’de orman kıyımı ile ilgili olağanüstü genel kurul yapıldı. 1 Ekim'de meclis açıldı. 1. birleşim yapıldı. bu birleşimde TBMM başkanı Sn. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve genel kurulun huzurunda perşembeye kadar Saadet grubunun genel kuruldaki yer meselesinin çözüleceğine dair söz verdi. 3 Ekim'de 2. Birleşim yapıldı. 4 Ekim'de de 3. Birleşim yapıldı. 5 Ekim'de, bugün 4. Birleşim yapılıyor. Ve hala genel kurulda Saadet Grubuna yer verilmedi. Meclis başkanlığını kendi arka bahçesi gibi kullanan iktidar, 91 gündür Saadet Grubunu oyalıyor. İç tüzük uygulanmıyor. Meclis genel kurulunda yeni oturma düzeni sağlanmıyor! Hukuksuzluk, 'milletin tecelligâhına' kadar girmiştir. Bu hukuksuzluğun sorumlusu AK Parti’dir. Bugün genel kurulda, buna dikkat çekmek için komisyon sıralarına oturduk. Başta Meclis’te sonra tüm Türkiye’de hukukun üstünlüğünü ve tesisini savunacağız."