Kayserili ünlü sanatçı bir döneme damga vuran o şarkının hikayesini anlattı

Kayserili Sanatçı Aşık Kul Mustafa, son zamanlarda yeniden trend olan 'Sen ayrı trende ben ayrı garda' adlı türkünün hikayesini gazetemize anlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserili ünlü sanatçı bir döneme damga vuran o şarkının hikayesini anlattı

2007’li yıllarda yine bir Kayserili vatandaşın yorumladığı Söz ve müziği Kayserili Sanatçı Âşık Kul Mustafa’ya ait ‘Sen ayrı trende ben ayrı garda’ adlı türkü, saz çalan bir kediye montaj yapılması ile milyonlara ulaştı. O türküyü daha sonra pop, fantezi müzik dalında yorumları dikkat çeken ünlü şarkıcı Tuğçe Kandemir ve Youtuber Reynmen de seslendirmişti. Ayrıca, Ahmet Kural ile Murat Cemşir’in rol aldığı Düğün Dernek 2 filminde de bu türkü viral olmuştu.
Türküleri ve şarkılarıyla hem Kayseri’nin hem de Türkiye’nin önemli bir değeri olan Kayserili Sanatçı Âşık Kul Mustafa, 2007 yılında çıkardığı Hazan Yeli albümü içerisinde bulunan ve aradan 17 yıl geçmesine rağmen dillerden düşmeyen ‘Sen ayrı trende ben ayrı garda’ adlı türkünün hikâyesini Kayseri Anadolu Haber’e anlattı.

İŞTE DİLLERDEN DÜŞMEYEN O TÜRKÜNÜN HİKÂYESİ

Kayseri, Yeşilhisar Kuşçulu olan 59 yaşındaki sanatçı Âşık Kul Mustafa, söz ve müziği kendisine ait olan türkünün hikâyesini şöyle anlattı:
“Aşk, sevda her gencin bir dönem başından geçer, şimdiki zaman ile bizim zamanın şartları farklıydı. Telefon yok, internet yok, mektuplaşma var. Kızı gördüm, arkadaşlarım ‘git konuş, seni seviyorum de, yoksa kızı bir daha göremezsin’ dediler. Çeşme başındaydı, gittim, cesaretimi toplayamıyorum, elim ayağıma dolaşıyor. Suları doldurdu, ben de peşinden doldurdum, baktım kız gidiyor. Artık ‘bir bakar mısın’ dedim, kız döndü, heyecandan dilim tutuldu. Ne dedim beğenir misiniz? ‘Seni seviyorum’ diyecektim, ‘kömür aldınız mı’ demişim. Kız, ‘Ne alaka’ der gibi bakıp, ‘evet aldık’ dedi, ‘biz de aldık da tozlu çıktı’ dedim. Kız, sevdiğimi söyleyemeden gitti. Şimdi gençler telefonlarda aşklarını ilan ediyorlar, bizim zamanımızda çok zor şartlardı ama kıymetli zamanlardı. Nasip olmadı, kızın başkası ile evleneceğini duydum. Burada istasyona geldim. Şehri terk edip, Ankara’ya gidiyordum. Trenin içerisinde bu şarkının ‘Sen ayrı trende, ben ayrı garda, yollar aşkımıza gölge düşürdü’ diye sözlerini yazdım.”

“KEDİYE MONTAJ YAPILAN O SESİN SAHİBİNİ ÇOK ARADIM”

Bu eserin tuttuğunu ve hit müzikler arasına girdiğini söyleyen Kul Mustafa, “Düğün Dernek Sünnet filminde Ahmet Kural söyledi, daha sonra da Tuğçe Kandemir söyledi, yorumunu çok beğendim. Ayrıca sizin yazdığınız haberi okudum, 17 yıl önce saz çalan bir kediye montaj yapılan sesin sahibi de Kayseriliymiş. Kendisini çok aradım, teşekkür etmek için ama bulamamıştım. Bu vesile ile Kayserili kardeşimize de selamlarımı gönderiyorum, bir gün tanışmayı diliyorum” diye konuştu.