Kayserili Özel Çocuklar, Farkındalık Gününü Bakın Nasıl Kutladı?

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor. Kayserili özel çocuklar bakın bu günü nasıl kutladı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili Özel Çocuklar, Farkındalık Gününü Bakın Nasıl Kutladı?

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor. Bu yıl da Kayseri'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Down Sendromu Nedir?

Down sendromu, anormal hücre büyümesi sonrası normal insanlarda her hücrede 23 çift kromozom bulunması gerekirken, down sendromu olan kişilerde 21. kromozomun fazladan bir kopyasına sahip olması sonucu meydana gelir. Özetle kişilerde 46 kromozom yerine 47 kromozom bulunması down sendromu oluşmasına sebebiyet verir.

Her yıl 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü olarak kutlanıyor. Etkinlikler için 21 Mart’ın belirlenmesinin de özel bir sebebi var. Sendroma neden olan 21. kromozomun, iki yerine üç kopya olması nedeniyle (Trizomi 21) yılın üçüncü ayının 21. günü kutlamalar yapılıyor.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü için, Özel eğitim gönüllüsü Alev Çağlıkantar ve özel öğrencileri birbirinden farklı etkinlikler düzenlediler. Öncelikle rehabilitayson merkezinde Sinan Chef'in katılımları ile pasta kesen özel öğrenciler müzikler eşliğinde eğlendiler.

Kayserili Özel Çocuklar, Farkındalık Gününü Bakın Nasıl Kutladı?

Kayseri Millet Bahçesinde düzenlenmekte olan Ramazan etkinliklerine katılım sağlayan Kayserili Özel Çocuklar yapılan etkinliklerde aktif bir şekilde görev alarak gösterinin bir parçası haline geldiler. Mehter takımı, Zeybek oyunu ve el sallama gibi çeşitli gösterilerde yer alan Özel Çocuklar, sendroma sahip olmayan birçok yaşıtından farkları olmadığını ve her türlü organizasyon içerisinde başarıyla bulunabileceklerini etkinlikte bulunan diğer insanlara gösterdiler.