Pratik tatlı tarifi – Ayva tatlısı tarifi – Kış tatlısı

Kış tatlısı olarak bilinen ayva tatlısını evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Ekmek ayvasından yapılan şerbetli bir tatlı türü olup genellikle kaymak ve Antep fıstığı ile servis edilir. tarifin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pratik tatlı tarifi – Ayva tatlısı tarifi – Kış tatlısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi çok eskilere dayanan ayva tatlısı ekmek ayvasından yapılan ve kış tatlısı olarak bilinen pratik bir tatlı tarifidir. İlk olarak 14. yüzyılda yazılan Melceü’t-Tabbâhîn adlı yemek kitabında ayva tatlısının tarifine yer verilmiştir. Ayva tatlısı, Türkiye'nin her yerinde sevilerek tüketilir. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ayva tatlısı, hem lezzetli hem de besleyici bir tatlı türüdür. Ayva, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyvedir. Ayva tatlısı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayva tatlısının tarifi ise şöyle;

Malzemeler
2 adet ekmek ayvası
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil

Yapılışı: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ayvaları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Ayvaları bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, su, limon suyu, tarçın ve karanfili ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan tatlıyı kısık ateşte 1-2 saat pişirin. Tatlı piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Tatlı ılıdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.