Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

Türkiye'nin genç yıldız futbolcuları dünyada da ses getiriyor. İngiliz The Guardian gazetesinin 2006 doğumlu en iyi genç yeteneklerini açıkladığı listede Arda Güler ve Kayserili isim de yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

İngiliz gazete The Guardian futbolda en iyi genç yetenekleri açıkladı. Listede Arda Güler'in yanı sıra 3 Türk isim de yer alırken biri Kayserili Emre Gökay oldu. 

Şu anda Sivasspor’da oynayan Emre Gökay 2017 yılında Kayseri amatör futbol takımlarından Erkiletspor’dan Sivas ekibine transfer olmuştu. 2022 yılında da profesyonelliğe geçiş yapan Gökay, A takımda da forma şansı buldu.

İngiliz gazete The Guardian ise 2022 yılında ‘’Dünya futbolunun en iyi 60 genç yeteneği’’ listesini yayımlamış ve listede Türkiye’den Arda Güler ve Kenan Yıldız yer almıştı.

Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

Aynı gazete yine aynı listenin 2023 yılına ilişkin yayımladığı futbolcu isimlerinde Türkiye’den 3 isim yer aldı. Listede Sivasspor oyuncusu Yunus Emre Konak, Emre Gökay ve Kasımpaşa’da oynayan Yasin Özcan yer aldı.

Kayserili oyuncu Emre Gökay için gazete şu ifadeleri kullandı, ''Gökay, etkileyici top sürme yeteneğine sahip, ustalık gerektiren sol ayaklı bir kanat oyuncusu ve kendisini zaten Sivasspor'da taraftarların favorisi olarak kanıtlamış durumda. O, taraftarların görmeyi sevdiği tipte bir oyuncu: rakip defans oyuncuları ile mücadele etmekten ve gösterişli becerilerini sergilemekten korkmuyor. Gökay, Sivasspor'u 17 yaş altı milli şampiyonluğuna taşıyarak turnuvanın oyuncusu seçilerek gençlerde ses getirdi. Geçen sezonun sonunda A takıma girmeyi başardı ve menajeri Servet Çetin'in bu sezonki planlarının bir parçası gibi görünüyor. Her iki kanatta da oynayabilir ancak bu sezon ağırlıklı olarak sağ kanatta kullanıldı. Yükselen yıldız, Süper Lig'in önde gelen kulüplerinin ilgisini şimdiden çekti. 17 yaşındaki oyuncu henüz Sivasspor'un ilk tercihi değil ancak gelişimine devam ettikçe bu durumun değişmesini bekliyoruz.''

İşte listede adı geçen genç futbolculardan bazılar!

Türkiye - Emre Gökay – Sivasspor

Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

Türkiye - Yunus Emre Konak – Sivasspor

Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

Türkiye – Yasin Özcan - Kasımpaşa

Kayserili futbolcu dünya listelerinde yerini aldı!

Cezayir - Moslem Anatouf - Mouloudia Club of Algiers

Arjantin - Claudio Echeverri - River Plate

Arjantin - Gianluca Prestianni - Vélez Sarsfield

Avusturalya - Nestory Irankunda - Adelaide United

Avusturya - Oliver Lukic – Liefering

Belçika - Julien Duranville - Borussia Dortmund

Brezilya - Vitor Reis - Palmeiras

Gine - Ousmane Camara - Rahimo FC

Fransa - Warren Zaïre-Emery - Paris St-Germain

Almanya - Paris Brunner - Borussia Dortmund

İtalya - Mattia Mannini – Roma

Japonya - Gaku Nawata - Kamimura Gakuen High School