FIFA'nın Kayserispor'a verdiği ceza kaldırılabilir! İşte formülü

Kayserispor, FIFA'nın haksız fesihten dolayı ceza kararına itiraz etti. Cezaya sebep olan Jocelyn Janneh, Salifou Soumah, Andrea Bertolacci ve Denis Alibec'in aynı sezonda ayrılmadığı ortaya çıktı. Bu detay, Kayserispor'un cezasını kaldırabilir. Cezanın kaldırması halinde, Kayserispor yeni sezonda transfer yapabilecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

FIFA'nın Kayserispor'a verdiği ceza kaldırılabilir! İşte formülü

Kayserispor, geçtiğimiz hafta içinde FIFA'dan aynı sezonda 4 futbolcunun haksız fesih yaptığı iddiasıyla 2 dönem transfer yapmama cezası ile karşı karşıya gelmişti.

Bu gelişme, taraftar tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Kayserispor, Jocelyn Janneh, Salifou Soumah, Andrea Bertolacci ve Denis Alibec ile yaşadığı problem sonrasında itiraz etti. Haksız fesih anlaşmazlığı sonucu 2 dönem transfer yasağı cezası alan Sarı-Kırmızılı kulüpte bu oyuncuların tamamının aynı sezonda ayrılmadığı görünüyor. Bu detay, Kayserispor'un cezasını kaldırabilir. Denis Alibec 2022-2023 futbol sezonunda takımdan ayrıldı. Rumen futbolcu, Farul Constanta ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Tecrübeli golcü oyuncunun Kayserispor'dan alacakları da bu sezon ortasında ödendi.

FIFA'nın Kayserispor'a verdiği ceza kaldırılabilir! İşte formülü

Sarı-Kırmızılı kulüpte toplamda 117 dakika top oynayan Andrea Bertolacci de, 21 Kasım 2022 tarihinde alacaklarını bahane göstererek kulübe fesih bildiriminde bulundu. Bertolacci'nin de 2022-2023 futbol sezonunda ayrıldığı dikkatlerden kaçmıyor. FIFA'dan Salifou Bombe Soumah için de ceza geldi. Bu oyuncunun da 2021-2022 yılında takımdan ayrıldığı görünüyor. Son olarak Salifou Bombe Soumah'ın da Andrea Bertolacci ile birlikte devre arasında transfer edildiği kayıtlara geçti.

FIFA'nın Kayserispor'a verdiği ceza kaldırılabilir! İşte formülü

Kayserispor'un itirazında olumlu sonuç bekleniyor

Böylelikle bu 4 oyuncunun da aynı sezonda Kayserispor'dan ayrılmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı kulübün itirazında bu detay sonrasında cezanın kaldırılabileceği gelen bilgiler arasında yer aldı. Bu 4 oyuncunun da takıma çok az katkı sağladığı da yine dikkat çeken bir ayrıntı olarak ortaya çıkıyor. FIFA, bu ayrıntıları göz önünde bulundurursa Kayserispor'da ceza almadan, yeni sezonda transfer yapabilir. Kayserispor Basın Sözcüsü, kulüp olarak gerekli itirazlarda bulunduklarını belirterek, cezanın kaldırılacağını umduklarını dile getirmişti.