Kayseri'de Uyuşturucuyla Mücadele Her Koldan

Kayseri, Atık Sulardan Uyuşturucu ve Diğer Psikoaktif Maddelerin İzlenmesi Projesi kapsamında bulunan 18 ilden birisi oldu.

Kayseri'de Uyuşturucuyla Mücadele Her Koldan

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün özverili çalışmaları ile Kayseri'nin uyuşturucu ile mücadelede Türkiye'de ilk sıralarda gelen illerden olduğu bilinirken, her koldan uyuşturucu ile mücadele konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü, 2019 Yılı Uyuşturucu Raporu'ndan elde edilen bilgilere göre atık su analizinden elde edilen veriler kullanılarak, çalışma bölgelerindeki toplumsal uyuşturucu kullanım oranlarının mekânsal ve zamansal değişiminin tespit edilmeye çalışılacağı projede Kayseri'nin de yer aldığı öğrenildi.
 
İLK RAPORLAMA 2020'DE
 
Aralarında; 'İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Denizli, Bursa, Antalya, Samsun Adana, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mersin, Kayseri, Gaziantep, Van, Trabzon ve Erzurum olmak üzere 18 ili kapsayan çalışmada elde edilecek verilerin, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'ne (EMCDDA) raporlanmak üzere Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile paylaşılacağı ve raporlanacağı belirtilirken, ilk raporlamanın 2020 yılının ilk çeyreğinde yapılmasının öngörüldüğü bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ