Kayseri 'de turist sayısı arttı

2019 yılında yabancı turist sayısında 20 'nci sırada olan Kayseri 'nin, 2020 yılında 13 'üncü sıraya yükseldi.

Kayseri 'de turist sayısı arttı

15-22 Nisan arası Dünya Turizm Haftası dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından, yayınlanan yazılı açıklamaya göre, Kayseri 'de turist sayısının arttığı bildirildi.

2019 yılında yabancı turist sayısında 20 'nci sırada olan Kayseri 'nin, 2020 yılında 13 'üncü sıraya yükseldiği ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan şehrin, örnek bir turizm merkezi olması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

ERCİYES 12 AY TURİZM MERKEZİ OLACAK

Bu bağlamda, Erciyes Kayak Merkezi 'nin, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında olduğunu  hatırlatan Büyükkılıç, Erciyes 'te 12 ay boyunca turizm faaliyetleri yürütmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Büyükkılıç, "Kayseri’nin turizm anlamında dünyaya açılan kapısı sayılan Erciyes Kayak Merkezi, dünyada en gözde kayak merkezleri arasında yer alıyor. Hem kayak merkezi ve kış sporları konusunda hem de Kayseri’nin turizm değerlerini dünyaya tanıtma noktasında büyük görev üstlenen Erciyes Kayak Merkezi, başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri ile ABD’den de turistleri misafir ederek Kayseri’nin adını dünyaya duyuruyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, Kayseri’nin en önemli turizm zenginliği olan Erciyes’ten sadece kış sporları alanında değil, geliştirilen projeler, yapılan sıcak su araştırmaları ve altyapı çalışmaları sayesinde sporun ve turizm faaliyetlerinin hemen her alanında yılın 12 ayı boyunca faydalanılması için gayret gösteriyoruz." diye konuştu. 

TURİZME, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi 'nin, Yamula Barajı kıyısında yaptığı kazıları hatırlatan Büyükkılıç, Kültepe 'den sonra Kayseri 'nin tarihi açıdan zenginliğini bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Büyükkılıç, Yamula Barajı kurtarma kazılarından elde edilen ve bazıları dünyada ilk olan fosillerle, Türkiye 'nin ilk paleontoloji müzesinin kurulacağını ifade etti.

ERCİYES 'TEN KORAMAZ VADİSİ 'NE

Koramaz Vadisi’nin de, UNESCO Dünya Geçici Listesi’ne girmeye hak kazandığını söyleyen Büyükkılıç, "Kayseri, Erciyes’ten Kapuzbaşı Takım Şelalesi’ne, doğa harikası olan Sultan Sazlığı’ndan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’ne, Anadolu’da ticaretin ilk başladığı yer olan 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü’nden Kayseri Kalesi’ne ve Gesi Bağları’ndan, hanları ve kervansarayları gibi değerlerine kadar birçok tarihi eserini turizm alanında tanıtarak, marka bir şehir olma kararlılığını sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber