KAYSERİ'DE SİLAHLAR KININDA DURMUYOR

Kayseri'nin bireysel silahlarla gerçekleştirilen olay miktarı sıralamasında ilk 20'de yer aldığı dikkatleri çekiyor.

KAYSERİ'DE SİLAHLAR KININDA DURMUYOR

Türkiye’de toplumsal anlamda şiddet ve silahlı olaylar gibi konularda araştırmalar yapan Umut Vakfı’ndan edinilen son bilgilerde bireysel silahlarla gerçekleşen olay miktarında Kayseri’nin 15’inci sırada yer aldığı ortaya çıktı.
 
KAYSERİ OLAY MİKTARINDA DİYARBAKIR’I GERİDE BIRAKTI
 
2018 yılı araştırmasında bireysel silahlar ile meydana gelen olay miktarında 15’inci sırada yer alan Kayseri’nin, olay miktarında Diyarbakır’ı geride bıraktığı gözlendi. Olay sayısında Kayseri’yi geride bırakan iller ise sırası ile şunlar oldu; “İstanbul, Ankara, Samsun, Adana, Sakarya, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Aydın, Şanlıurfa ve Malatya.”
 
KAYSERİ’DE 74 OLAY, 48 ÖLÜM VE 68 YARALANMA
 
Edinilen bilgilerde 2018 yılında Kayseri’de 74 bireysel silahlarla gerçekleşen olayda 48 ölüm ve 68 yaralanma meydana geldiği belirlendi. Türkiye’de bireysel silahlar nedeniyle çıkan olay miktarında en yüksek il 472 olay ile İstanbul olurken, en az il ise hiç olay yaşanmayan Şırnak oldu.
 
TÜRKİYE’DE YILDA ORTALAMA 4 BİN 500 ÖLÜM
 
Umut Vakfı’ndan aktarılan bilgilere göre Türkiye’de yılda ortalama 4 bin 500 kişinin bireysel silahlarla hayatını kaybetmekte olduğu belirtilirken, konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi; “Bireysel silahlar halk sağlığını tehdit ederler: ölüm, yaralanma ve sakatlanma. Ülkemizde her yıl ortalama 4500 kişi bireysel silahlarla ölmektedir. Dünyada halk sağlığı çalışanları ve tıp otoriteleri diğer toplumsal sağlık problemleri (sigara kullanımı, sağlık için hijyen vb.) ile mücadelede başarıya ulaşmış yöntemlerin kullanılmasıyla bu sorunun da çözülebileceğini ileri sürmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, Şiddeti Önleme programında ateşli silahlara erişimin kısıtlanmasını alınacak ilk 3 sıradaki önlemler içerisinde önermektedir.” HABER: KAAN AKBAŞ