Kayseri 'de firmaların uluslararası rekabet gücü artırılacak

Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu 'nun ikincisi Erciyes Teknopark ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı sayesinde kentte ve TR72 Bölgesi 'nde bulunan firmaların uluslararası rekabet edebilirlik kapasitesinin artırılmasının önü açılacak.

Kayseri 'de firmaların uluslararası rekabet gücü artırılacak

Erciyes Teknopark, ODTÜ Teknokent, Ankara Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası ve KOSGEB Ankara Ostim Müdürlüğü’nün bulunduğu Konsorsiyum toplantısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç, her yıl düzenli olarak yapılan toplantıya Erciyes Teknopark olarak ikinci kez ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Toplantı sayesinde TR72 Bölgesi’nde bulunan firmaların uluslararası rekabet edebilirlik kapasitelerini artırabileceklerini belirten Kılıç, 2 gün süren toplantıya dair şu bilgileri Verdi:

“Avrupa İşletmeler Ağı 60’dan fazla ülkede 600 üye kurumda çalışan 3000’in üzerinde uzmanıyla uluslararası iş birlikleri kurmak isteyen özellikle KOBİ’lere, ayrıca büyük firmalara ve araştırmacılara hizmet eden dünyanın en büyük ağıdır. Erciyes Teknopark olarak firmalarımızın ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarımız her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı. Firmaların ihracatlarının artmasını ve sürdürülebilir hale gelmesini hızlandırmak adına Avrupa İşletmeler Ağı çok önemli bir fırsattır. Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Avrupa İşletmeler Ağı birimi ile Kayseri, Sivas ve Yozgat (TR 72) bölgesindeki firmalar Erciyes Teknopark aracılığı ile hem Avrupa Birliği ve ticari iş birliklerine dair bilgiye hem de teknoloji transferi konusundaki desteğe 2020 yılında da aynı noktadan ulaşabileceklerdir.”

Kentteki firmaları da uluslararası pazarda rekabet edebilirliklerini artırmak ve uluslararası ortaklıklar kurmalarını sağlamak adına Avrupa İşletmeler Ağı’na katılmaya davet eden Kılıç, “Bu ağa katıldıklarında dış ticaret, uluslararası iş birlikleri başlılarında bilgilenip, inovasyon ve Ar-Ge altyapılarını geliştirme konusunda kendilerini daha rekabet edebilecek konuma getirebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi