Kayseri'de eczane çilesi bitmek bilmiyor

Kayseri'de mesai saatleri dışında nöbetçi bırakılan eczane sayısının yetersizliği hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor. Bazı mahalle ve bölgelerde nöbetçi eczane bulundurulmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kayseri'de eczane çilesi bitmek bilmiyor

1 MİLYON NÜFUSA 10 ECZANE

 

Orta Anadolu’nun en önemli sağlık merkezlerinden biri olarak gösterilen Kayseri’de nöbetçi eczane sorununa bir türlü çözüm bulunamıyor. 500’e yakın eczanenin hizmet verdiği 1 milyon 300 bin nüfuslu kentte, mesai saatleri bitiminde 10 tane eczane, nöbetçi olarak açık tutuluyor. Bu eczanelerin yarısı da gece saat 1’den sonra kapatılıyor. Diğer eczanelerin kapalı olduğu cumartesi ve pazar günleri de yine aynı sayıda nöbetçi eczane bulunduruluyor.

 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

 

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların yoğun olduğu kış aylarında akşam saatlerinde hastanelerin acil servisleri adeta dolup taşıyor. Muayene ve tedavi olan hasta ve hasta yakınları nöbetçi eczane arayışına girerken, nöbetçi eczane sayısının azlığı nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor. Bazı bölge ve mahallelerde hiç nöbetçi eczane bulundurulmazken, özellikle araçları bulunmayan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Kayseri Eczacılar Odası, uzun süredir bu soruna el atmıyor.

 

Kayseri’de daha önce de çeşitli vesilelerle gündeme getirilen nöbetçi eczane sorunu devam ediyor. Kayseri Eczacılar Odası’na bu yönde gelen tepkiler karşılık bulmazken, vatandaşlar, ilaçlara erişimin daha da kolaylaştırılmasını talep ediyor.

 

1 milyon 300 bin nüfusa sahip olan Kayseri’de mesai saatlerinin bitiminde belirli bölge veya mahallerde 10 veya 12 tane eczane açık bulunduruluyor. Nöbetçi eczanelerin büyük bölümü kent merkezinde hizmet verirken, hastaların yoğun olduğu dönemlerde bu eczanelerde uzun kuyruklar oluşuyor.

 

Bütün eczanelerin kapalı olduğu cumartesi ve Pazar günleri de yine belirli sayıda eczane açık tutuluyor. Ancak nöbetçi eczane sayısındaki azlık ve açık bulundurulan eczanelerin mahalle veya bölgeye göre dağılımındaki tutarsızlıklar, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kayseri’de dün 11 nöbetçi eczane açık tutulurken, Hisarcık ve Esenyurt bölgesinde nöbetçi eczane açık bulundurulmadı. HABER MERKEZİ