Kayseri'ye Elon Musk Piyangosu!

PayPal, SpaceX, Tesla Motors, SolarCity, Neuralink, The Boring Company, ve Twitter gibi küresel devlerin CEO ve kuruculuğunu üstlenen piyasa öncüsü Elon Musk, dünyadaki 8. Tesla fabrikasını Kayseri'ye mi inşa edecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayseri'ye Elon Musk Piyangosu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya teknoloji devlerinden PayPal, SpaceX, Tesla Motors, SolarCity, Neuralink, The Boring Company, ve Twitter gibi küresel devlerin CEO ve kuruculuğunu üstlenen piyasa öncüsü Elon Musk, Türkiye üzerindeki yatırım düşüncelerini genişletme kararı alırken, Kayseri'nin de seçenekler arasında olduğu iddia ediliyor. 

Görüşme sonrası Musk'ın Türkiye'den arsa alacağı öğrenildi. 7 fabrikası bulunan Tesla'nın 8. fabrikasını nerede kuracağı tüm dünya için merakla beklenirken, CEO Musk henüz konuya ilişkin kesin bir açıklama yapmadı.

Suudi Arabistan, Hindistan ve Türkiye'nin yatırım konusunda yarış içinde olduğu biliniyor. Musk'ın Türkiye'den yeni fabrikası için arsa almayı istediği de kamuoyuna yansıdı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan Kaan Zenginli'nin haberine göre, hem yabancı basın hem de Türkiye’deki otomotiv sektöründe konuyla alâkalı olumlu geri dönüşler geliyor.

Musk'ın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı özel görüşmede yatırım teşviki hususunda Türkiye'den bazı talepleri olduğu konuşulan bir diğer konu. Tesla yatırımını önemseyen Türkiye için yatırım birimleri de özel teşvik paketi için çalışıyor. Detaylar netleşmeyi sürdürürken Elon Musk öncülüğündeki Tesla, Türkiye'den gelecek teşvik paketini bekliyor. 

Musk'ın Türkiye'de fabrika kurmak için planladığı yer ise üç yıl önce Volkswagen'in yatırım yapmaktan vazgeçtiği Manisa'daki arazi... Manisa yüksek bir ihtimalken, arazi imkânı bakımından Kayseri ve Konya da akıllara gelen diğer iller arasında yer alıyor. Yıl sonuna kadar hangi şehre karar verileceği kesinleşecek. Kayseri kritik bir seçenek olarak Manisa ile birlikte değerlendirilmeye aday olarak görünüyor. Tesla'nın kurulacağı alan olarak ise akıllara, ismi Kayseri Erciyes OSB olarak belirlenen 4. Organize Sanayi bölgesi geliyor.

Tesla’nın Kaliforniya, Nevada, New York, Teksas, Çin ve Almanya’da da olmak üzere toplam altı adet fabrikası bulunuyor. Meksika fabrikasının yapımı sürerken, 8. fabrika yatırım kararını 2023 sonuna kadar kesinleştirmesi bekleniyor. Musk, Türkiye'deki yatırımı sayesinde küresel yayılımını genişletmeyi hedefliyor.

Elon Musk'ın küresel piyasadaki diğer hamleleri

Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı ancak şu anda değeri 25 milyara kadar gerilediği belirtilen Twitter'ın uzun yıllardır kullanılan ikonik mavi kuş logosunu  X harfine evrilterek yenilemesi büyük yankı uyandırmıştı. Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen ünlü iş insanı tüm dünyada yaklaşık 1 buçuk milyara yakın hesap ve 300 milyona yakın da aktif üyesi bulunan, en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Twitter'ın da sahibi olmasıyla da tüm dünyada tanınıyor. Gelişmeleri yakından takip edip, konuları siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız, gözünüz bizde olsun.