Kayseri'ye de kısıtlama geliyor!

Türkiye'nin her şehrinde çeşitli kültürel etkinlikler, bahar şenlikleri, festivaller düzenleniyor. Ancak iddiaya göre Kayseri dahil her ilde bu tür etkinliklere kısıtlama geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri'ye de kısıtlama geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her fırsatta şehir yöneticilerine tasarruf uyarısında bulunuyor. İddiaya göre Kayseri dahil her ile belediyelerin ev sahipliği yaptığı kültürel etkinliklere kısıtlama geleceği söyleniyor.

Yerel seçimler öncesinde yerel yöneticilere yaptığı toplantılarda tasarruf uyarısında bulunan Bakan Şimşek, valiler toplantısında 81 ilin valisine ‘’Bu babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazı kamu anlayışına mecburuz’’ demişti.

Tasarruf uyarılarını sıkça dile getiren Bakan Şimşek ekonomide yaşanan dalgalanmalar, enflasyon ve faiz oranları ile Türkiye’yi bu çıkmazdan çıkarmayı hedefliyor.

Kayseri'ye de kısıtlama geliyor!

Bu nedenlerle Şimşek seçim sonrası dönemde belediyelerin harcamalarında da büyük tasarrufa gidileceğini ifade etti.

TV100 Yazarı Fuat Uğur’un ifadesine göre, ‘’obez olmuş sistem ciddi bir diyete girecek.’’
Uğur, köşe yazısında maddeleri bir bir sıralayarak devlette tasarruf döneminin güçlü biçimde tetikleneceğini söyledi.

Belediyelerin düzenlediği festivallere kısıtlama geleceğine ilişkin Uğur, ‘’Belediyeler artık kendi yağlarıyla kavrulacaklar. Geçmişteki gibi belediyelere bol keseden destek yok. Zaten emlak ve benzeri vergilerle belediyelerin kasaları doluyor. Paralarını rantabl kullanmaları gerekecek. Örneğin şenlik, festival gibi etkinlikler, çeşitli alt yapı projeleri, imar projeleri gibi konularda artık bol keseden destek tarih olacak.’’ İfadelerini kullandı.