Artık o da ücretli olacak!

Artık o sosyal medya platformunu kullandığınızda ücret ödeyeceksiniz. Sosyal medya üzerinden gelen bot saldırılarından korunmak için o platformun ücretli olacağı duyuruldu. Kayserili vatandaşlar araştırıyor. Hangi platform ücretli olacak? O platformun ücreti ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Artık o da ücretli olacak!

Sosyal medya platformu ücretli hale geliyor. Bu habere kullanıcılar üzülecek. Kayserili vatandaşlar araştırıyor. İşte detaylar..

SpaceX uzay şirketinin kurucusu ve X sosyal medya platformu’nun (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, X’e kayıt olmak isteyen yeni kullanıcılardan ücret alınabileceğini duyurdu. Elon Musk bu uygulamanın bot saldırılarını durdurabilmenin tek yolu olduğunu ifade ederek, X'in web sitesindeki değişiklikler hakkında paylaşım yapan bir hesaba verdiği yanıtta, yeni hesaplardan küçük bir ücret talep etmenin bot saldırısını durdurmanın tek yolu olduğunu söyledi.

Artık o da ücretli olacak!

CAPTCHA gibi araçlara göndermede bulunan Elon Musk, ‘Mevcut yapay zeka 'bot musunuz' sorusunu kolaylıkla geçebiliyor’ dedi. Elon Musk daha sonra başka bir kullanıcıya yanıt verirken, yeni hesapların oluşturulduktan üç ay sonra ücret ödemeden gönderi paylaşabileceklerini de ekledi. Ancak bu politikanın ne zaman geçerli olacağı ve yeni kullanıcıların hangi ücretleri ödemek zorunda kalabileceği konusunda şu anda herhangi bir bilgi mevcut değil.

2023 yılı ekim ayında X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de doğrulanmamış yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar ücret almaya başlamıştı. Bu bölgelerden platforma kayıtlı yeni ücretsiz kullanıcılar gönderileri okuyabiliyor ancak etkileşime giremiyordu. İçerik göndermek, gönderileri beğenmek, yeniden göndermek, yanıtlamak, yer imlerine eklemek ve alıntı yapmak için ücret ödemeleri gerekiyordu. Bu da Elon Musk'ın diğer bölgeler için de benzer bir ücret uygulayabileceği anlamına geliyor.

Ancak açıklamalara bakıldığında bu uygulamanın Türkiye’ye ne zaman geleceği ise belli değil.