Kayseri'ye çamur yağabilir!

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'in açıklamalarına göre Türkiye çöl tozunun etkisi altına girecek. Önümüzdeki günlerde Kayseri'de yağışın etkili olması durumunda ise resmen 'Kayseri'ye çamur yağacak' şeklinde yorumlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'ye çamur yağabilir!

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tüm Türkiye’ye çöl tozu uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere ise bazı illerde sağanak yağışlar etkili olacak. Kayseri’de de değişiklik gösteren hava durumlarına bakılırsa Kayseri’ye de çamur yağacak gibi gözüküyor.

Kayseri'ye çamur yağabilir!

Şen yaptığı açıklamada çok tehlikeli bir durum olmadığını belirtirken Perşembe günü değerlerin artacağını Cuma günü de sona ereceğini ifade etti.

Orhan Şen vatandaşlara şimdilik maske takmanın gerekli olmadığını söylerken, Niğde’de değerlerin 250’yi geçmesi durumunda maskeye ihtiyaç duyulabileceğini aktardı.

Şen konuya dair X platformunda yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer verdi, ‘Bu aylarda Sahra çölünden kalkan tozlar akdeniz ve avrupa üzerinden Türkiye üzerine taşınır. Bu taşınma yüzeyden değil, üst atmosfer rüzgârlarına göre yol alır. Bu gece, çarşamba, perşembe bu yollarla Marmara kuzey ege ve iç anadolu bölgesine ‘orta-hassas’ seviyesinde taşınma var’

Uzmanlar çöl tozlarının artacağını ve ısınma ile birlikte yağış getireceğini belirtiyor. Ayrıca arabaların da kırmızı çamura bulanacağı da kaydediliyor.