Kayseri'ye büyük göç

Kayseri'ye büyük göç başladı. Gittikçe zorlaşan yaşam koşulları sebebi ile büyük şehirlerden daha küçük şehirlere vatandaşlar göç etmeye başladı. Kayserililer araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Kayseri'ye büyük göç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlar Kayseri’ye yapılan büyük göçün nedenini araştırmaya başladı.

İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaşanan ekonomik sorunlar, mülteci sorunları ve şehir nüfusunun artması ile vatandaşlar daha ucuz ve kolay yaşam alanı olan şehirlere göç etmeye başladı. İstanbul gibi büyükşehirlerden Anadolu’ya göç yapan vatandaşlardan ilk sırayı Emekliler alıyor.

Emekliler yaşamını daha az maliyetli geçireceği ve keyifli yaşam süreceği yerleri arıyor.

Emekliler İstanbul’u yavaş yavaş terk ediyor. Başta Antalya ve Bursa olmak üzere bazı şehirlere resmen akın başladı. Bu göç sırasında en çok tercih edilen iller arasında Kayseri gelmektedir. 

Kayseri'ye büyük göç

Kayseri’ye göç etme nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;

İstanbul’a göre daha ucuz kiralar

Daha ucuz ulaşım maliyeti

Ulaşım kolaylığı

Nüfusun yüksek olmaması

Yerel marketlerden uygun fiyatlı ürün bulabilme

Vatandaşların Kayseri’ye göç etme nedenleri arasında Kayseri’de kültürel dokunun gelişmiş olması, Erciyes ve Kapadokya gibi Turistik noktalara yakın olması da yer alıyor.

Kayseri'ye büyük göç

İstanbul’dan en çok göç alan iller ise sırasıyla Antalya, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Ordu, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon şeklinde…