Kayseri'ye acil uyarı – Okullara kadar ulaştı!

Türkiye'de son günlerde uyuz vakalarında dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Acilen önlemler alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar Kayseri'de de uyuz alarmına işaret ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'ye acil uyarı – Okullara kadar ulaştı!

Türkiye’de son günlerde uyuz vakalarında dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Acilen önlemler alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar Kayseri’de de uyuz alarmına işaret ederken haber merkezimize ulaşan bir bilgiye göre uyuz okullara kadar ulaşmış olduğu görülüyor. 

Kayseri'ye acil uyarı – Okullara kadar ulaştı!

Türkiye genelinde uyuz hastalığının görülme oranında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda hastanelere başvuranların yüzde 30’unda uyuz vakası görülmüş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da uyuz hastalığını salgın boyutuna ulaşmadığını açıklamıştı. Ancak uyuz şikâyetleri bitmiyor.

Polikliniklere giden her 100 kişiden 30’una uyuz teşhisi konuyor. Uzmanlar, yeni doğandan okul çocuğuna herkesin potansiyel taşıyıcı olduğu konusunda uyarılarda bulunurken, salgın tehlikesinin henüz geçmediğini söylüyor.

Haber merkezimize gelen bir bilgiye göre, Kayseri’de de bir ilkokul öğrencisine uyuz teşhisi konduğu ortaya çıktı. 

Uyuz nedir, belirtileri nelerdir?

Uyuz hastalığı ‘sarkoptes scabi’ adlı bir parazit nedeniyle oluşuyor. Parazit deri aracılığıyla bulaşıyor, deride tünel açarak ilerliyor. Deride kaşıntıya neden olan uyuz paraziti, deride tünel açarak kabartılara ve su dolu keselere sebep oluyor. Hastalarda özellikle gece kaşıntısı yaşanıyor.

Tedavi ve Önemli Uyarılar!

Uzmanlar uyuz tanısı alan hastaların doktorunun önerdiği tedaviyi dikkatlice uygulaması gerektiğini söylerken, aynı evde yaşayan tüm aile bireylerinin ve aynı ortamı paylaşan kişilerin de tedavi olması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, tedavi sonrası bile kaşıntı şikâyetlerinin 1-4 hafta devam edebileceğini belirtilirken, sürekli bulaşma döngüsü oluşmaması için tedavinin doğru ve eksiksiz yapılması gerektiği kaydediliyor.