Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Yöresel Lezzet

Kayseri tepsi mantısı tarifi ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, geleneksel bir Türk mutfağı lezzetini deneyimleyin. İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları...

Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Yöresel Lezzet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mantı deyence ilk akla gelen şehir hiş şüphesiz Kayseri'dir.

Kayseri, Türk mutfağının zenginliklerinden biri olan tepsi mantısıyla ünlü bir şehirdir. Tepsisi mantısı, ince bir hamurun içine doldurulan leziz bir dolgu ile sığ bir yemektir. Hem görsel olarak şık bir sunum sağlar hem de damaklarda bir tat bırakır. Siz de evinizde bu lezzeti deneyimlemek ve misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz, işte size pratik bir Kayseri tepsisi mantısı tarifi.Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Yöresel LezzetMalzemeler:

500 gram ince dana kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) - damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hamur için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
TuzKayseri Tepsi Mantısı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Yöresel LezzetYapılışı:

İlk olarak mantı dolgusunu hazırlamak için bir tavada parçalarını eritin. Rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kıymayı ilave edin. Kıyma terbiyesi salıp çekicie kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya domates salçasını ekleyin ve birkaç dakikayı daha eksiksiz hale getirin. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve pul biber ister. Dolgunun lezzeti damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hamur için unu bir kaseye alınır. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Elde edilen hamuru 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlu bir zeminde açın. İnce bir yufka haline getirin ve üzerine hazırladığınız mantı dolgusundan küçük parçaları yerleştirin. Hamurun kenarlarını birleştirerek mantıları kapalı hale getirme. Bu işlem tüm hamur ve dolgu bitene kadar örülür. 
Bir tepsinin tabanını sıvı yağ ile yağlayın ve mantıları tepsinin üzerine dizin.
Önceki ziyaret 180 derecelik yolculuk mantıları altın rengi olana kadar çıkar. Pişen mantıları servis tabağına alın ve üzerine yoğurt ve eritilmiş üzerine dökerek servis yapın.
Bu pratik tarife, Kayseri'nin eşsiz lezzeti olan tabakları olan mantısını evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizin beğenilerini kazanacak, damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacaktır. Afiyet olsun!