Kayseri şivesi gündem oldu!

Ünlü sunucu Alişan'ın sunduğu TV programı Alişan ile Hayata Gülümse'de yaşanan diyalog viral oldu. Nijeryalı fenomen Abdulhayyi Onimisi Aliyu Musa'nın Kayseri şivesi ile konuşması izleyenleri güldürdü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri şivesi gündem oldu!

Ünlü oyuncu, sunucu, şarkıcı Alişan’ın sunduğu TV programı Alişan ile Hayata Gülümse’de Kayserilileri güldürdü. Nijeryalı fenomen Abdulhayyi Onimisi Aliyu Musa’nın Kayseri şivesini anlattığı diyalog viral oldu.

Alişan’ın sunduğu programda Kayseri şivesini anlatan Ali Onimisi, ‘Bir süre sonra okulda öğretmen nasılsın diyor, o dönem Kayseri’deyim ya dışarda nörüyon diyorlar. Kayserililer çok farklı konuşuyor mesela zayıf demiyor gurumuş gurdana dönmüş diyor’ dedi.

Ali Onimisi kimdir?

Tiktok isimli sosyal medya platformunda yayınladığı videoyla bir anda gündem olan Aliyu Musa Abdulhayyi, kısaca ve herkesin tanıdığı isimle Ali Onimisi (28) 10 yıl önce tüm ailesini geride bırakarak okumak için Türkiye’ye geldi. 

Bir süre Kayseri’de de yaşayan Ali Onimisi Türkiye’ye kışın ortasında geldiğini ve sıcak bir ülkeden geldiği için böylesi bir soğuğa alışık olmadığını söyledi.

Onimisi bir röportajında Türkiye’de hayatında ilk kez kar gördüğünü ve çok heyecanlandığını söyleyerek, “Kayseri’deydik ve sabaha karşı uyanıp dışarı baktığımda her yerin bembeyaz olduğunu gördüm. İlk defa kar görüyordum, nasıl bir şey olduğunu hep çok merak ederdik. Biz sadece filmlerde görüyorduk. Aşağı inmek istedim ama ya çıkamazsam diye korktum Sabah olmasını heyecanla bekledim. İnsanların uyanmasını ve onlar nasıl yapıyorlarsa izleyip, o şekilde karda yürümek istedim. Kara dokunduğumda küçükken oynadığımız kumlara benzettim ama çok soğuktu. 'Nijerya'da üşüyoruz' diyorlar ama biz Türkiye'de şu anda bizim evdeki buzdolabının içinde yaşıyoruz. Nijerya’da bir buzdolabımız var. Annem bir içecek yapıp onun içine koyuyordu. İçinden böyle buzlar çıktığı için oradan görürdük" ifadelerini kullanmıştı.