Erzurum'da can aldı, Kayseri alarma geçti - Sakın hafife almayın!

Türkiye'nin pek çok ilinde sıkça görülen kene Erzurum'da can aldı. Haberi duyan Kayserililer alarma geçti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erzurum'da can aldı, Kayseri alarma geçti - Sakın hafife almayın!

Türkiye’nin pek çok ilinde özellikle de Kayseri, Sivas, Yozgat, Tokat, Çorum, Erzincan, Gümüşhane ve Giresun’da yoğun olarak görülen kene Erzurum’da can aldı. Kayserililerin alarma geçtiği ölüm haberi üzerine uzmanlar kenenin asla hafife alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Erzurum'da can aldı, Kayseri alarma geçti - Sakın hafife almayın!

Erzurum’da kene ısırması sonucu hastanede tedavi gören 37 yaşındaki bir vatandaş hayatını kaybetti.

Kaynaklara göre, Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Nüğürcük Mahallesinde ikamet eden İ.Y’nin (37) Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) teşhisiyle ilk tedavisi Oltu Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

Daha sonra sevk edildiği Erzurum Şehir Hastanesinde 2 gün yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. 2 çocuk babası İ.Y’nin cenazesi Nüğürcük Mahallesi’nde köy sakinlerince tedbirli olarak toprağa verildi. 

Mahalle muhtarı Abubekir Gültekin, cenazenin köy sakinleri tarafından izolasyonlu bir şekilde bir şekilde defnedildiğini söylerken Kayseri’de de yoğun bulunan kene, vatandaşları alarma geçirdi. 

Uzmanlar kene ile ilgili şu uyarılarda bulunuyor,

Kene olan alanlardan uzak durulmalı.
Kene kolay görülebildiği için açık renkli giysiler giyilmeli.
Uzun çorap, uzun kollu gömlek gibi koruyucu giysiler seçilmeli.
Açık alanlara çıkmadan kene kovucu sprey kullanılmalı.
Kene tespit edilirse çıplak elle dokunulmamalı, kene sıkılmamalı, penset veya benzer aletle mekanik olarak çıkarılmamalı.
Çıkarmada zorluk yaşanırsa hastaneye başvurulmalı
Kene teması sonrasında ateş ve kırıklık görülürse zaman kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurulmalı.