Kayseri sıralamada yine yok!

PİAR Araştırma Şirketi 'nin gerçekleştirdiği 'En başarılı belediye başkanları ' sıralamasında, ilk 10 'da Kayseri yer almadı.

Kayseri sıralamada yine yok!

Geçtiğimiz haftalarda ORC Araştırma Şirketi 'nin gerçekleştirdiği 'en başarılı belediye başkanları ' sıralamasında Kayseri ilk 10 'da yer almamıştı. PİAR Araştırma Şirketi 'nin 30 Mayıs-1 Haziran tarihli aynı başlıklı araştırmasında, Kayseri belediyeleri yine ilk 10 'daki başarılı belediye başkanları sıralamasında yer alamadı. Bir zamanlar belediyecilikte efsane olarak adından söz ettiren Kayseri 'nin listelerde ilk 10 'da yer almaması tartışmaları beraberinde getirdi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLK SIRADA

Araştırma sonuçlarına göre ilk sırada yer alan belediye başkanı, yüzde 74 oranla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Bilindiği üzere, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, 29 Mart 2019 'daki yerel seçimlerde Mansur Yavaş 'ın rakibi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi 'ne talip olmuştu.

İMAMOĞLU 5 'İNCİ SIRADA KALDI

Yavaş 'ı, yüzde 64 ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yüzde 63 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu takip etti. 4 'üncü sırada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay yer alırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 5 'inci sırada kaldı.

YEREL GAZETECİNİN TEHDİT ETTİĞİ KARALAR 6 'INCI SIRADA

Listenin altıncı sırasında ise, geçen haftalarda yerel bir gazetecinin kayyım atamasıyla tehdit etmesinden dolayı gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yer aldı. Karalar 'ı, yüzde 56.1 ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüzde 55.8 ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde 55.6 ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yüzde 54 ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör takip etti.

LİSTEDE 7 CHP 'Lİ BELEDİYE BAŞKANI YER ALDI

SMS link yönlendirmesi ile yapılan ve 18 yaş üstünün katıldığı 65 bin civarında kişinin oy kullandığı araştırmada, ilk 10 'daki sıralamada 7 CHP 'li, 3 AK Partili belediye başkanı yer aldı. Geçen haftalarda ORC araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada ise Cumhur İttifakı 'ndan 5 AK Partili, 1 MHP 'li belediye başkanı; Millet İttifakı 'ndan da 4 CHP 'li belediye başkanı yer almıştı. 

İKİ KADIN BELEDİYE BAŞKANI YER ALDI

Ayrıca ilk 10 'daki listede Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP 'li Özlem Çerçioğlu ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, iki kadın olarak yer aldı. ORC Araştırması 'nda ise Fatma Şahin, ilk sırada tek kadın belediye başkanı olarak ilk 10 'daki yerini almıştı.

Haber Merkezi