Kayseri Şeker'in yönetim kurulu belli oldu - Yönetim Kurulu Başkanı kim?

Kayseri Şeker Fabrikası olağan genel kurul toplantısını tamamladı. 19 gündem maddesinin yer aldığı toplantı 262 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı kim oldu? Yönetim Kurulunda hangi isimler yer alıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri Şeker'in yönetim kurulu belli oldu - Yönetim Kurulu Başkanı kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası olağan genel kurul toplantısını tamamladı.19 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda; Kayseri Şeker Fabrikası 30 Nisan 2023 tarihinde sona eren özel hesap dönemine ait şirket kâr dağıtım politikasının görüşülüp karara bağlanması, Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev süresinin belirlenmesi belirlenen üye sayısına göre seçim yapılması, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçilmesi, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde oluşturulan Kâr Dağıtım Politikası'nın görüşülmesi ve onaya sunulması gibi gündem maddeleri müzakere edilip karara bağlandı.19 maddenin yer aldığı Olağan Genel Kurul hazirun listesinde katılım bilgisi verilen 262 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Hurşit Dede Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliğine Hurşit Dede, Gökhan Güzar, Adem Öner, Ender Batukan, Aziz Murat Uluğ ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Şaban Güner ve Mehmet Arslan arasında yapılan görev dağılımında ise Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hurşit Dede'nin, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Gökhan Güzar'ın seçilmesine karar verildi.

Kar Dağıtım Politikası görüşüldü

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE)'de kâr dağıtımına ilişkin genel kurul kararı, olağan genel kurul toplantısında oy birliğiyle onaylandı.
Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde oluşturulan Kâr Dağıtım Politikası görüşüldü ve KAP üzerinden konuyla alakalı şu bilgilendirme yapıldı:

“Yönetim Kurulumuzun 03.08.2023 tarihli toplantısında; Şirketimizin esas sözleşmesi ve yapılacak olan ilk Genel Kurul onayına sunulacak olan kâr dağıtım politikası kapsamında; brüt 203.217.582,96 TL (İkiyüzüçmilyonikiyüzonyedibinbeşyüzseksenikiliradoksanaltıkuruş) tutarındaki kâr payının, ilgili hesap dönemine yönelik olarak hazırlanan ekteki kâr dağıtım öneri tablosu kapsamında, 1 TL nominal değerli beher pay için brüt 0,28784 TL (net 0,25906 TL) olmak üzere, mevzuatta öngörülen esaslar çerçevesinde Genel Kurulun onayına sunulduktan sonra Yönetim Kurulumuzun belirleyeceği tarihlerde pay sahiplerine nakden dağıtılması, Şirketimiz 01.05.2022-30.04.2023 özel hesap dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.”

Bağımsız denetçi ve topluluk denetçisi belli oldu

Olağan Genel Kurul'da KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muahasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, Kayseri Şeker Fabrikası Anonim Şirketi'nin ve bağlı ortaklıklarının 1 Mayıs 2023 tarihinde başlayan özel hesap döneminin bağımsız denetçisi ve topluluk denetçisi olarak onaylandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 28.08.2023 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında, KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, Kayseri Şeker Fabrikası Anonim Şirketi'nin ve bağlı ortaklıklarının 01.05.2023 tarihinde başlayan özel hesap döneminin bağımsız denetçisi ve topluluk denetçisi olarak onaylanmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."