Kayseri Şeker'de Hareketli Günler!

Kayseri Şeker'de geçtiğimiz haftalarda yapılan üst üste satışlar hareketli günler yaşattı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), yeni bir işbirliği haberi yayımladı. Yayınlanan bu haber hisse fiyatlarını etkileyecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şeker'de Hareketli Günler!

Kayseri Şeker’de geçtiğimiz haftalarda yapılan üst üste satışlar hareketli günler yaşattı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), yeni bir işbirliği haberi yayımladı.

18 Mayıs 2023’te borsada işlem görmeye başlayan Kayseri Şeker’in halka arzı, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kayseri Şeker’den üst üste yapılan milyarlık satış sonrası hisse yeni tavan fiyatlarını görmesi beklenirken, borsa takipçileri bir artışın yaşanmadığını kaydetti. Bir önceki gün kapanışı 34.80 TL’den yapan KAYSE hissesi, bugün 33.52 TL civarında seyrederek düşüş yaşıyor.   

Kayseri Şeker'de Hareketli Günler!

Tüm bu gelişmelerin neticesinde KAP üzerinden yapılan açıklamaya göre Kayseri Şeker Firması 65 ülkede faaliyet gösteren firma ile ortaklık anlaşması için görüşmelere başladığını duyurdu. Açıklamaya göre; ‘Şirketimiz, dünyanın önde gelen pancar tohum üreticilerinden olan ve 65 ülkede faaliyet gösteren Fransa merkezli Florimond Desprez Grubunun %100 hissesine sahip olduğu ve Amasya ilinde şeker pancarı tohumu, işlenmesi ve paketlenmesi ile hububat ve patates tohumu konusunda faaliyet gösteren FD Tohum Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasıyla ortaklık anlaşması için, Florimond Desprez Grubuyla görüşmelere başlamıştır’ ifadelerinde bulundu.

KAP’ta yer alan haberler hissedarlara bir yükseliş umudu yaşatsa da, ‘Geçen hafta son gönderilen iki KAP haberinde neredeyse sermayesinin on katı büyüklüğünde sipariş aldı. Ama nedense bu bile etki etmedi hisseye. Düşüş trendi sona erdi mi? Kırılım mı oluştu? Bu seviyelerde girilir mi? Daha ne kadar bekletilir? Çok kararsızım’ yorumlarında bulunuyorlar.