Kayseri Şehir Hastanesi Satılıyor Mu?

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastaneleri başka bir şirkete satıldı. Bu gelişme Kayseri Şehir Hastanesi'nde aynı durumun olup olmayacağı sorularını gündeme getirdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Şehir Hastanesi Satılıyor Mu?

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten şirket, çekilme kararı alarak, hisselerini başka bir şirkete devretti. Bu durum aralarında Kayseri’nin de olduğu başka hastanelerde de benzer durumun olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdi. 

Kamu-özel sektör iş birliği modeli ile hayata geçirilen hastaneleri inşa eden grup, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri, şirketini Danımarkalı ISS Facilities devretti.

Rekabet Kurumu, önceki gün yaptığı açıklama ile söz konusu devir işlemini onayladığını duyurdu.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi, ‘Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir.’

Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı'nın Danimarkalı ISS'ye ne kadara satıldığı ise açıklanmadı.

Bu devir işlemi aralarında Kayseri’nin de bulunduğu diğer şehir hastanelerinde aynı durumun olup olmayacağı sorularının sorulmasına neden oldu.

Kayseri Şehir Hastanesi, YDA Group tarafından işletiliyor. 19540 yılında kurulan YDA, Ana faaliyet alanı olan inşaat sektöründe; anahtar teslimi projeler, Yap-İşlet-Devret (Y.İ.D) ve Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ / PPP) modelleri ile havalimanları ve sağlık kampüsleri yatırım projeleri, yüksek teknolojik binalar, endüstriyel tesisler, çimento fabrikaları, altyapı projeleri, yollar, köprüler, kavşaklar, toplu konut projeleri, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, hastaneler, okul kompleksleri ve gayrimenkul geliştirme projeleri gerçekleştiriyor.  

Sağlam bir mali yapıya sahip olan YDA’nın, Kayseri Şehir Hastanesi’nin işletmesinden memnun olduğu ve şuanda işletmeciliği bırakma gibi bir niyetinin söz konusu olmadığı öğrenildi.