Kayseri'nin O İlçesinde Rekor Kırıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2023 yılı sonu yağış raporunu yayımladı. Kayseri'de baraj doluluk oranlarının azalması konusu tartışılırken, bakın hangi ilçede ne rekoru kırıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'nin O İlçesinde Rekor Kırıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1970 – 2023 yılları arasındaki yağış raporunu yayımladı. Kayseri’de iki ilçe yağış rekoru kırdı.

Son 53 yılın en yağışlı yılı, 793,8 kilogram ile 2009 yılı olurken, en az yağışlı yıl ise 493,1 kilogram ile 2008 yılı olarak açıklandı. Meteoroloji’nin raporuna göre 98 yılın günlük yağış rekoru 17 Aralık 2018’de Antalya Kemer’de yaşandı. Aylara göre yağış rekorlarına bakıldığında Kayseri detayı dikkat çekti. 

Kayseri'nin O İlçesinde Rekor Kırıldı!

Aylara göre günlük rekor yağış ekstrem değerleri için son 98 yılın ölçümlerine bakıldığında Kayseri;

Şubat ayı rekoru, İncesu ilçesinde 27 Şubat 2014 günü yaşandı. İncesu’ya yağan yağış miktarı toplam 449,1 kilogram.

Ekim ayı rekoru, Kayseri’nin Sarıoğlan/Tuzla Gölü’nde 30 Ekim 2017 günü yaşandı. Sarıoğlan’a yağan yağış miktarı ise 367,5 kilogram. 

Barajlar Dolmaya Eğilimli

Yayımlanan bu raporlar neticesinde Kayseri Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde aylık toplam yağış miktarının ortalamam yıllık 390,5 kilogram seviyelerinde gerçekleştiği bilgisini aldık. Kayseri’de en son geçirdiğimiz Şubat ayı için aylık yağış miktarı ortalama 38.9 kilogram olarak açıklanırken, İncesu’nun Mart ayı için yağış raporu 38,8 kilogram olarak açıklandı.

Kayseri'nin O İlçesinde Rekor Kırıldı!
Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapılan görüşmelerde baraj doluluk oranları hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklama da; ‘Kayseri’de barajlar dolmaya eğilimli, daha da yağış beklentimiz var’ açıklamaları yapıldı. Barajların net doluluk oranları sorulduğunda, ‘Mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklarla bir kış ayı geçirdik. İstediğimiz yağış oranlarını alamadık. Henüz yağış yönünden sıkıntılar var, barajlarımız tam dolu değil fakat dolmaya eğilimli’ cevabını aldık.