Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri'de havalar ısınmaya başlayınca piknik alanları vatandaşlarla dolup taşmaya başlıyor. Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar hem kafasını dinleyebileceği hem de mangal yakabileceği piknik alanları ve mesire yerleri arıyor. Kayseri'nin en güzel piknik alanlarını sizler için derledik. Kayseri'nin en güzel piknik yerleri nerede? Kayseri mesire alanları nerede? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri’de Pazar günlerini değerlendirmek isteyen ve temiz havada oksijen almak isteyen vatandaşlar piknik ve mesire alanları araştırması yapmaya başladı. Kayseri’de birçok piknik alanları ve mesire yerleri bulunuyor. Sizin derlediğimiz bu piknik yerlerinde gönlünüzce dinlenebilir, mangal yapabilir ve çimenlerde koşabilirsiniz.

Kayseri’nin en güzel piknik alanlarını sizler için derledik. Şehrin merkezindeki yoğun yaşam temposu insanların hafta sonlarını doğal ortamlarda geçirmek istemesine neden oluyor. İşte Kayseri’nin en güzel piknik alanları…

Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı ziyaretçilerine muhteşem bir gölet manzarası sunuyor. Hafta sonları yoğun olan bu yerde yeme içme ihtiyacınızı karşılayacak bir belediye sosyal tesisi bulunuyor ancak piknik yapmak isteyenler içinde kamelyalar bulunuyor.

Burada mangal yapılması yasak ancak kendi etini kendin pişir konseptiyle ortak alanda barbekü hizmeti bulunuyor. Bunun yanı sıra çocuklar için de uygun olan mesire alanında oyun parkı da bulunuyor. Burayı sessizlik için tercih edecekseniz hafta içi öğle saatleri uygun olmaktadır.

Barsama Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri’nin Kocasinan İlçesinde bulunan Barsama Mesire Alanının doğal dokusu vatandaşların piknik ve mesire alanı isteğine cevap veriyor. 250 bin metrekare alana yapılan bu yerde 5 bin metrekare yaya yolu, 85 adet kamelya ve piknik masası, yürüyüş yolları, 15 adet Osmanlı Çeşmesi ile çocuklara özel oyun parkları bulunuyor.

Ayrıca mesire alanının ortasından geçen Sarımsaklı Çayı’nın sesini dinleyerek huzur bulabiliyorsunuz. Kayseri’de vatandaşlar tüm haftanın yorgunluğunu burada piknik yaparak atmaktadır.

Kıranardı Kent Ormanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri manzarası ile piknik yapmak isteyen ve şehrin bunaltıcı havasından uzaklaşmayı dileyenlerin gidebileceğiniz bir mekân olan Kıranardı Kent Ormanı, özellikle akşam saatlerinde sunduğu manzarası ile eşsiz bir yere dönüşüyor.

Kıranardı mesire alanı, yemyeşil doğası ve tertemiz havası ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Yazın bunaltıcı etkisinden kurtulmak ve rahat bir nefes almak için özellikle akşam saatlerinde yoğun ilgi görüyor. Doğa ile bütünleşmek ve ailenizle harika vakit geçirmek isterseniz buradaki mesire alanına gidebilirsiniz.    

Beştepeler Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri merkezde yer alan ve özellikle içerisinde bulunan ziyaret noktaları ile öne çıkan Beştepeler kent içerisinde doğaya kaçış noktası olabiliyor. Geniş alana kurulu olan mesire alanında piknik yapmak yasak fakat bu kurala uymayan aileler bulunuyor. Piknik yaparken kullanabileceğiniz masalar park içerisinde yer alıyor. Beştepeler mesire alanına geldiğinizde piknik yapmanın yanı sıra içerisinde bulunan hayvanat bahçesini de ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca restoran bölümünü kullanarak güzel lezzetleri de tadabilirsiniz.

Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri’nin önemli su kaynaklarından birisi olan Sarımsaklı Barajı çevresinde yer alan mesire alanının sunduğu imkanlar sebebiyle çok fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Sarımsaklı Barajı mesire alanı kent merkezinin dışında yer alması sebebiyle tercih ediliyor. Sabahları kahvaltı ile günü burada başlatarak akşama kadar eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Çocuklar için parkın da bulunduğu mesire yerinde ailenizle güzel bir gün geçirebilirsiniz. Dileyen vatandaşlar burada kamp yapabilir.

Hisarcık Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Erciyes Dağı manzarası ile öne çıkan Hisarcık mesire alanı, yemyeşil görüntüsü ile sizi doğaya kavuşturuyor. İçerisinde bulunan kamelyalar sayesinde hava güneşli de olsa güzel bir piknik yapmanızı sağlayan mesire alanı özellikle serinlik arayanlar için doğru bir adres olabilir. Mesire alanının arka tarafından yer alan çam ağaçlarından gelen mis gibi koku piknik sonrasında sizi mutlu edecek.

İncesu Barajı ve Mesire Alanı

Kayseri'nin En Güzel Piknik Yerleri Nerede?

Kayseri’nin İncesu İlçesinde 2020 yılında yapımı tamamlanan İncesu Barajı ‘Kayseri’de deniz mi varmış?’ dedirtiyor. İncesu Barajını çevreleyen mesire alanı piknik yapıp mangal yapmak isteyenler için oldukça ideal. Ancak burada kamp yapan aileler çok fazla olduğu için özellikle hafta sonu oldukça yoğun olabiliyor. İncesu Mesire Alanına gitmek isteyen vatandaşlar günün erken saatlerini tercih edip baraj manzarasında güzel bir gün geçirebilir.